Suriye jetinin sabah saatlerinde Rasulayn'a yönelik bombardımanı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde tedirginliğe yol açtı.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı olan ve şiddetli çatışmalar ve bombardımanın ardından muhaliflerin kontrolüne Rasulayn İlçesi, bu sabah saatlerinde savaş uçağı tarafından 15 dakika arayla 2 kez bombalandı.

ŞARAPNEL PARÇALARI CEYLANPINAR'A İSABET ETTİ

Muhaliflerin karargahı olduğu iddia edilen Türkiye sınırına yakın noktalara yönelik bombardıman sırasında uçaktan atılan bombalara ait şarapnel parçaları Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açtı. Sokaklara ve bazı evlerin duvarlarına isabet eden şarapnel parçaları ilçede korkuya yol açarken, kimsenin yaralanmaması herkesi rahatlattı.

KAÇIŞLAR BAŞLADI

Bombardıman sonrası güvenli gördükleri için Rasulayn'a giden çok sayıda Suriyeli de korkuyla Türkiye sınırına kaçtı. Sınır tellerini aşan çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca kişi, burada askerlere teslim oldu. Askerler tarafından işlemleri yapılan Suriyeliler çadır kentlere yönlendirildi. Bu arada Ceylanpınar'da yakını olan bazı Suriyeliler'in de sınırı aşarak ilçe merkezine gittikleri görüldü.

ÖLENLER TOPRAĞA VERİLDİ

Bombardımanda yaşamını yitiren Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 3 muhalifin cenazesi ise Türkiye sınırına yakın bir noktada toprağa verildi. Cenazelerin defin işlemi Ceylanpınar'dan da net olarak izlenebildi. Yeni bir saldırı endişesiyle Türkiye sınırına yakın noktada defin işlemini gerçekleştiren muhaliflerin zaman zaman uzun namlulu silahlar ile havaya ateş açarak intikam sloganları attığı duyuldu.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Günler sonra yaşanan bu hareketlilik üzerine sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Askerler daha önceden kazılan mevzilerde silahları ile siper alırken, polisler de zırhlı araçlar ile sürekli olarak sınır hattındaki vatandaşları güvenli noktalara gitmesi konusunda uyarı anonsları yaptı.

YARALILAR ŞANLIURFA'YA GETİRİLDİ

Rasulayn'a yönelik bombardımanda yaralanan 12 kişi sınırı geçirilerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste müdahale edilen yaralılardan biri yaşamını yitirirken, ilk müdahale sonrası hayati tehlikesi bulunan 7 Suriyeli ambulanslar ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisine başlanan sivil olduğu saptanan yaralıların hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL- Ömer PINAR/ŞANLIURFA,