Sabah saatlerinde Türkiye sınırına yakın mesafedeki bir noktayı vuran Suriye uçakları, öğleden sonra yeniden Resulayn İlçesi'ni hedef aldı. Saat 14.20 sıralarında Resulayn semalarında gözüken savaş uçakları, peş peşe Türkiye sınırına 1 kilometre mesafedeki alana bomba bıraktı. Bombaların patlamasıyla duyulan büyük gürültü, sınırın Türkiye tarafında büyük paniğe yol açtı. Ceylanpınarlı vatandaşlar tedirgin olarak kaçışırken, uçağın bombaladığı alandan ise dumanlar yükseldi. Bu hareketliliğin ardından sınırda bulunan vatandaşlar güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırılırken, patlamanın meydana geldiği yerin yakınlarına ise ambulanslar gönderildi.

YARALILAR CEYLANPINAR'A GETİRİLDİ

Suriye ordusunun savaş uçakları tarafından ikinci kez vurulan Resulayn'da yaralanan, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişi, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sınır hattında ambulanslar ve askerlere ait zırhlı araçlar ile alınan çoğunluğu çocuk yaralılar getirildikleri Ceylanpınar'da tedavi altına alındı. Durumu ağır olan yaralıların Şanlıurfa'ya sevk edileceği öğrenilirken, yaralıların gelmeye devam ettiği de kaydedildi.

Öte yandan yaralı Suriyeliler ile birlikte Ceylanpınar'a gelenler, uçaklarla vurulan noktaların sivil yerleşim alanları olduğunu ifade etti.



(HK/BT)