Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Resulayn ilçesi semalarında öğle saatlerinde beliren Suriye ordusuna ait helikopter sınırda heyecana yol açtı.

Muhalifler; uçaksavar ve ağır silahlarla Resulayn semalarında görülen helikopteri vurmak için ateş etmeye başladı. Bu sırada helikopterin bombalama ihtimalini de göz önünde bulunduran muhalifler Türkiye sınırının sıfır noktasına geldi. Türkiye tarafına birkaç metre uzaklıkta silahları ile helikoptere nişan alarak ateş eden muhalifler, sınır hattında gelişmeleri izleyenlere panik yaşattı. Bu sırada muhaliflerin ateşlediği silahlardan bazılarının mermileri Türkiye tarafına düştü.

Yaşanan tedirginlik üzerine polisler zırhlı araçlar ile vatandaşlara bölgeden uzaklaşmaları yönünde uyarı anonsu yaptı. Resulayn üzerinde daireler çizen ve zaman zaman sınır ihlali yaparak Türkiye tarafına geçtiği de ileri sürülen helikopter, 15 dakika boyunca havada gözüktükten sonra Haseki yönüne gitti. Bu sırada helikopterin Resulayn üzerine bomba attığı da iddia edildi. Gelişmeler sırasında sınır hattında bulunan Türk askerleri de teyakkuz haline geçerek silahları ile gelişmeleri yakından takip etti.

Öte yandan Suriye ordusunun Resulayn'a yönelik top atışları, ve Resulayn halkının Türkiye'ye kaçışı da devam ediyor.



(HK/BT)