Halep'e bağlı Azez İlçesi'nde dün öğleden sonra orduya bağlı askerlerle, muhalifler arasında şiddetli çatışma çıktı. Ordunun hava destekli gerçekleştirdiği operasyonda aralarında sivil vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Ambulanslarla alınan yaralılar Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Dün akşam ve gece boyunca Kilis'e getirilen 59 yaralıdan 6'sı kurtarılamadı. Durumları ağır olan Suriyeliler ise Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.

1 CAMİYİ BOMBALADILAR İDDİASI

Azez İlçesi'nde Suriye ordusunun hava saldırısında bir cami ile 5 evin isabet aldığı ileri sürüldü. Muhaliflerin Halep yakınlarındaki Kara Harp Okulu'nun ele geçirmesinin ardından başladığı iddia edilen şiddetli çatışmaların halen devam ettiği bildirildi.

ASKERLER TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Öte yandan Suriye ordusundan ayrılan 1 yarbay, 2 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 üsteğmen ile 2 polis, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı Topraktutan Köyü'nden Türkiye'ye giriş yaptı. Subaylar ile polis memurları, yapılan işlemlerinin ardından Apaydın Kampı'na gönderildi.