Şam yakınlarındaki gelişmeleri takip eden Times muhabiri Anthony Loyd'in gündeme getirdiği 'Zaza Dayı' lakaplı Suriyeli Abdurrahman Hallak, Hatay'da ortaya çıktı. Acımasız bir kaçakçı çetesi lideri olduğu iddia edilen Hallak, Suriye ordusunda görevli önemli bir komutanın yeğeni olduğunu belirtti. İç çatışmadan önce Atme Kasabası'nda marangozluk yaptığını belirten 6 çocuk babası Abdurrahman Hallak, "Yardımsever bir kişi olmam nedeniyle bana 'Zaza Dayı' lakabını taktılar ancak ben Suriye'de olayların başlamasından bu yana hiçbir zaman silahlı eylemlere girmedim. Kapkaç ve kaçakçılıkla geçinen bir insan değilim" dedi.

ATME BÖLGESİNDE MUHALİFLERİN LİDERİYİM 

Sünni olduğunu ve ülkesindeki rejimi değiştirmek için mücadele ettiklerini belirten Hallak, "Suriye Ordusu'nun Halep bölgesinde sivillere acımasızca saldırmaları üzerine biz de Suriye'de rejimi değiştirmek için mitingler yapmaya başladık ancak yaptığımız mitinglerde hiçbir zaman elimizde silah yoktu. Biz Sünniler olarak vatanımız ve topraklarımızı korumak ve rejimi değiştirmek için mücadele veriyoruz. Yaptığımız mitinglerde askerlerin açtığı ateşle onlarca kişi öldü. Suriye'de ordu katliama devam ediyor. Ordu sivil halkı katletmeye devam edince biz de muhalif guruba dahil olmak zorunda kaldık. Şimdi Suriye'de Özgür Suriye Ordusu, beni bölge lideri seçti ve Atme Kabası bölgesinde muhalif güçlerin lideriyim. Türkiye ve başka ülkelerden yapılan yardımları bölgede dağıtmaktayım. Ancak hiçbir zaman kapkaç ve kaçakçılık yapmadım ben Suriye'de ve Türkiye'de tanınan bir kişiyim" diye konuştu.

HAYIR KURUMLARININ YARDIMINI DAĞITIYORUM

Türkiye'ye Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan pasaport ile giriş çıkış yaptığını anlatan Abdurrahman Hallak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok yardım kuruluşu bizi arayarak yardım yapacaklarını bildirmeleri üzerine verilen yardımları alıp yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Ancak İngiliz gazete ve dergileri hep tersini yazıyorlar ve son olarak bölgede yaptıkları röportajda Kurtlar Vadisi dizisinde kapkaç ve kaçakçılıkla geçinen bir çetenin reisi olarak bilinen Zaza Dayı'ya benzetmişler. Oysa Kurtlar Vadisi dizisi Suriye televizyonlarında gösteriliyordu ve benim insanlara yaptığın yardımlar nedeniyle bana 'Zaza Dayı' lakabı takılmıştı. Pasaportumda Türkiye'ye ne zaman giriP çıktığım bellidir. Sürekli Türkiye'ye gelerek hayır kurumlarının verdikleri yardımları ülkeme götürüp yardıma muhtaç insanlara dağıtıyorum. Şu anda sınırda binlerce Suriyeli, Türkiye'ye geçmek için bekliyor, çoğu aç. Yapılan gıda, giyecek ve battaniyeleri bu insanlara ulaştırıyoruz."

Hallak, 6 çocuğunun da muhaliflerle orduya karşı savaştığını, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı iktidardan gönderdiklerinde uzattığı sakallarını da keseceğini söyledi.

ZAZA DAYI KİMDİR

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin en ünlü yan karakterlerinden biri olan Zaza Dayı, kapkaç ve kaçakçılıkla geçinen bir çetenin reisi olarak biliniyor. Kendi işini kendi gören, başına buyruk ve acımasız bir karakter olan Zaza Dayı'yı Ali Sürmeli canlandırmıştı. Zaza Dayı, dizinin geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan bir bölümünde teröristler tarafından öldürülmüştü.