İlçeye bağlı Arsuz Beldesi'nde yapılacak toplantı öncesi Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş, Akdeniz Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Başkanı Bülent Aymen, Hazır giyim İhracatçılar Birlik Başkanı Hayri Uğur, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Burada Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalar yapan Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş, "2.5 milyar dolar olan ihracat geçen ay yüzde 20'lere düşmüştü, şu an herhalde sıfırlara yakın durumda. Şu anda kapı kapanmış, sadece Türk gümrüklerinde pasaportlu geçişlerde Türk tarafı mühür vururken Suriye gümrüğünde işlem yapacak mühür basacak eleman da yok. Onun için bana göre ihracatımız şu anda sıfırlamış durumda" dedi.

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Birliği Başkanı Bülent Aymen de yapılacak olan toplantının burada olmasının nedeni Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik durumu değerlendirmek, kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek istediklerini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek'i de ziyaret eden ihracatçılar, Arsuz Büyük Otel'e geçerek ihracatın önünün açılabilmesi için görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldiler. 



UA (SÜ/RT)