Hatay merkezindeki Büyük Antakya Oteli'nde sivil polislerin gözetiminde basın açıklaması yapan İhlas El Bedevi, "Zalimlerin yanında saf tutmayın, yoksa sizinde başınıza aynı şey gelecek. Suriye halkının tek bir hedefi var. Özgürlük ve onurlarını istiyorlar. Devlet, zalim bir şekilde onlara cevap veriyor. Onları öldürüp hapse atıyorlar. Askerler, zırhlı araçları ve uçakları ile bu özgürlüğü vuruyor" dedi.

Suriye Parlamentosu'ndan istifa ettiğini belirten İhlas El Bedevi, şöyle konuştu:

"Ben de aynı şekilde halkımın istekleri gibi sesimi yükseltiyorum. Şimdi Suriye Meclisi'nden ayrılıyorum. Bu meclis Esad'ın yolunda hareket ediyor. Halkın hizmeti için değil. Aldığı kararlar ufak bir zümre için çalışıyor. Ben Allah ve halkım önünde yemin ettiğim için ayrıldım. Ben yeminime sadık kalmak için özgürlük isteyen halkın yanında saf tuttum. Ben de buradan bütün arkadaşlarım, bütün milletvekillerine sesleniyorum: Halkın yanında saf tutun. Bu zulme son verilmesi için el birliğiyle çalışalım. Halkın isteklerini yerine getirmek için birlikte çalışalım. Bu kadar insanlık dışı akan kana karşı el birliğiyle birlikte durmamız lazım."

Suriye ordusuna da seslenen El Bedevi şunları kaydetti:

"Aynı şekilde Suriye Arap Cumhuriyeti ordusuna çağrıda bulunuyorum: Siz halkınızı korumak için yemin ettiniz. Lütfen yemin ettiğiniz gibi vatanınızı, halkınızı düşmandan korumak için benimle birlikte hareket edin. Ayrıca, Arap Parlamenterler Birliği'ne sesleniyorum: Suriye halkının isteklerinin yanında saf tutukları için teşekkür ederim. Bu zulmü kaldırmak için biraz daha baskı yapın. Aynı şekilde uluslararası insanlara ve devletlere sesleniyorum: Suriye'nin kanı acı bir şekilde akıyor. Suriye'deki Halep şehrinde büyük bir kan akıyor. Özellikle Halep kentinde büyük bir kan akıyor. Bu askeri hareketi durdurmak için işbirliği yapalım. Ben ayrıca halkıma da sesleniyorum: Birlik beraberlik içinde hareket edelim. Daha fazla kan akmasını önleyelim."

Açıklamanan ardından soru sormak isteyen Türk ve yabancı gazetecilere, soru almayacağını belirten İhlas El Bedevi, İstanbul'a hareket edeceğini ve en kısa zamanda yeni bir açıklama yapacağını söyledi.



ME(BK/CK)