Humus kentindeki çatışmalar sırasında yaralandığı bildirilen 33 yaşındaki Sami Abdilmurim ile 22 yaşındaki Mustafa Türkavi, Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kavalcık Köyü'nden Türkiye'ye ulaştırıldı. Çağrılan ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 Suriyeli tedaviye alındı. Vücutlarında kurşun ve şarapnel yarası olan Suriyeliler, ilk tedavilerinin ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Sami Abdilmurim'in sedyede zafer işareti yapması ise dikkat çekti. Bu kişilerle birlikte Hatay'da hastanelerde tedavi gören Suriyeli sayısı ise 38'e yükseldi.

YAYLADAĞI'NDA EYLEM YAPTILAR

Öte yandan Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kente kalan Suriyeliler, cuma namazı çıkışında eylem yaptı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Beşar Esad yönetimini protesto etti. Türkçe ve Arapça sloganlar atan Suriyeliler, bir an önce ülkelerindeki kanın durdurulmasını istedi. Suriyeliler, eylemin ardından çadırlarına döndü.

TÜRKİYE'DE 17 BİN 895 SURİYELİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının ise 17 bin 895'e çıktığı bildirildi.



FD(BK/SS)