Suriye'nin Hama kentine bağlı Rif kasabasında şekerleme almak için bakkala giderken Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan Malik Sellum, yanında meydana gelen patlamada yaralandı. Suriye'de hastaneye götürülen Malik Sellum'un yaralanan sol bacağı dizinin hemen altından kesildi. Yakınlarının yardımıyla Türkiye'ye getirilen Sellum, Antakya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. 15 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilen küçük çocuk, Reyhanlı İlçesi'nde bulunan sağlık merkezine gönderildi. Burada sol bacağını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Suriyeli çocuğu psikolojik destek veriliyor.

Başından geçenleri anlatan Sellum, "Şekerleme almak için bakkala gittim. Dönerken çatışmanın ortasında kaldım. Ben o zaman ne yapacağımı şaşırdım. Etraftan mermiler yağıyordu. Korunmak için bir duvarın yanına geçtim ve saklanmaya çalıştım. Çatışma bir an durunca koşarak evimize gitmek istedi. Tam bu sırada yanıma büyük bir patlama oldu ve yaralandım. Götürüldüğüm hastanede sol bacağım dizimin hemen altından kesildi" dedi.

Tek bacakla yürümekte güçlük çektiğini belirten Sellum, tek istediğinin protez bir bacak olduğunu söyledi. Türk yetkililerden yardım istediğini belirten Sellum, "Tekrar ayağa kalkmak, yürümek istiyorum. Protez bir bacak takılması halinde bunu yapabileceğime inanıyorum" diye konuştu.