Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye göç devam ederken, Halep kentinden kaçan 14 Suriyeli aile, geçen yıl yıkıcı iki depremin meydana geldiği Van'a sığındı. Çocuklarını yanlarına alan aileler, Van- Özalp Karayolu üzerine kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'ye geldiklerini anlatan aileler, Suriye'de bıraktıkları yakınlarından da haber alamadıklarını söyledi. Pasaportla gelen ve bildikleri az derecede Türkçe ile dertlerini anlatmaya çalışan Suriyeli aileler, "Ülkemizde savaş var. Birçoğumuzun evi tarumar edildi. Biz de kaçıp Van'a geldik. Umarım bu savaş biter ve biz ülkemize geri döneriz. Çünkü bütün yakınlarımızı orada bıraktık" diye konuştu.

Deprem bölgesi Van'da buldukları çadırlarda barınan aileler, savaş öncesi durumlarının iyi olduğunu, fakat savaşla birlikte her şeyin kötü gittiğini belirtti. Aileler, "Evimizi arabalarımızı bırakıp bu hallere düştük. Halep'te 13 çocuğum var. Onlar orda kaldı. Ben eşimle geldim. Şu anda orada neler oluyor bilmiyoruz. Uçakların şehrimizi vurduğunu söylüyorlar. Oraya gittiğimizde de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Oradaki yakınlarımızda dışarda kalıyor. Paramız da bitti. Burada bize yardım edecek birilerinin çıkmasını istiyoruz" dedi.

Suriyeli çocuklar da kurdukları çadır etrafında kendilerine oyun alanları oluşturdu. Ağaçlara astıkları iplerle sallanan çocuklar, oyun alanlarında vakit geçiriyor. Savaşın bir an önce bitmesini isteyen aileler, ülkelerine geri dönmeyi bekliyor.