Suriye'deki iç karışıklık ve Türkiye ile başlayan gerginlik, sınır ötesi evliliklere sekte verdi. Geçen yıl Suriye'den 300 gelinin geldiği Batman'da, ithal evlilikler yok denecek kadar azaldı. Batman Belediyesi Evlendirme Müdürü Nuri Turgut, geçen yılın son 6 ayında, Suriye'den gelen 150 gelinin nikahının kıyıldığını belirterek, "Bu yıl komşudaki savaş, bir anda ithal evlilikleri de bitirme noktasına getirdi. Bu yılın başlarında sadece 20 Suriyeli gelinin nikah işlemleri yapıldı. O da geçen yılın son günlerinde kalan eksik belgelerden nikahları yapılmayanların işlemleriydi" dedi.

Komşudaki iç karışıklıkla birlikte son 4 ayda Batman ve yöresine Suriye'den hiçbir gelinin gelmediğini ifade eden Turgut, "Son yıllarda Suriye'den çok sayıda Batman'a gelin gelirdi. Daha önce vize kaldırılınca sınırdaki yerleşim birimlerinden gelin getirenlerin nikah işlemleriyle karşılaşırdık. Fakat iç savaş ve ülkemizle yaşanan gerginlik sonucu kapı kapandı. Birden evlilikler de kesilmiş oldu" dedi.

Öte yandan Suriye'den ithal evliliklerin kesilmesiyle birlikte yörede düğün sezonun Ramazan ayına kadar devam ettiğini belirten Turgut, haftada 100'e yakın çiftin nikahının kıyıldığını söyledi.



AA(GG/SS)