Dün saat 22.00 sıralarında sınırın sıfır noktasındaki Güveççi Köyü'nde yoğun silah sesleri duyuldu. Suriye'nin Aynelbeyda Köyü ve çevresinde Suriye Ordusu ve muhalifler arasında çıkan çatışmalar 1.5 saat kadar sürdü. Silah seslerini duyan 90 hanede yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Güveççi'de oturanlar geceyi uykusuz geçirdi. Güveççi köyü sakinleri, evlerin damına çıkıp, Suriye tarafında olup bitenleri anlamaya çalıştı. Bu sırada bir evin damındaki çanak anten ve güneş enerjisi uzun namlulu tüfeklerden atılan mermiyle isabet aldı. Türkiye tarafına gelen kurşunlar köy sakinleri arasında panik ve korku yarattı. Çok sayıda kişi evlerine girip, ışıkları söndürdü. Bu sırada Yayladığı Kaymakamlığı köydeki caminin hoparlöründen dışarı çıkmamaları konusunda anons yaptırdı.

Sabah saatlerinde köyde oturanlar evlerinden çıkıp, çevreyi kontrol etti. Suriye tarafından atılan merminin isabet ettiği eve gelen Hudut Alay Komutanı Albay Semih Erdoğan, delinen çanak anten ve güneş enerjisi panelinde inceleme yaptı. Bu sırada askerler mermi çekirdeğini saplandığı yerden çakırıp, incelemek üzere götürdü. Askeri yetkililer, köylülerle de görüşmeler yapıp, ayrıldı.

Yayladağı Kaymakamlığı yetkileri, çatışmanın çıktığı gece ve sabahında sınırdan Türkiye tarafına geçen olmadığını söyledi. Suriye tarafında ise sınıra yakın bölgelerde tam donanımlı ellerinde Kalaşnikof, başlarında miğfer olan askerlerin devriye gezdiği görüldü.



EÇ(OA/İD)