SP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Antalya Kepez İlçe Teşkilatı'nın Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) olağan kongresine katıldı. Mevcut ilçe başkanı İsmet Pişirici'nin tek aday olduğu kongrede konuşma yapan Hasan Bitmez, AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştirdi. 10 yıldan bu yana iş başındaki iktidarının ekonomi, dış politika ve ahlaki tahribatların önlenmesi konusunda başarısız olduğunu söyleyen Hasan Bitmez, Türkiye'deki dış politikanın da ABD ve İsrail'e odaklandığını öne sürdü. Hasan Bitmez, şöyle dedi:

"Bu hükümet terörün çözümünde de başarısız ve beceriksiz olmuştur. Terör azmıştır. Neden? Bunlar oturdukları makamlara ulaşabilmek için ellerini kollarını verdiler, şimdi vücutlarını kurtaramıyorlar. Ama sadece kendi vücutları yetmiyor ki, ülke elden gidiyor. Bugün Suriye'de Türkiye'nin provası yapılıyor. Bugün Suriye'nin içini karıştıranlar, iç savaş başlatanlar, devletiyle milletini birbirine düşürenler, bugün istesinler Türkiye'yi de aynı şekilde karıştırma potansiyeli var." 

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA YAŞAYANLAR KISKAÇ ALTINDA"

Bugün itibariyle ne BDP, ne de PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da yaşayanları temsil etmediğini belirten Hasan Bitmez, şöyle konuştu:

"Orada yaşayanlar Müslüman insanlardır. Ama o bölgenin insanı bir tarafta BDP ve PKK, öbür tarafta Ak Parti, bir diğer tarafta bir başka kuruluşla üçlü kıskaç altına alınmış ve bir tarafa yapışmak zorunda hissettiriliyor. Oysa oranın geçmişte olduğu gibi bugün itibariyle çözümü milli görüştedir. Oranın insanı milli görüşe en yatkın insanlardır."

Türkiye'de 'Kürt sorunu' olmadığını, Kürtler'i sorun olarak göstermeye kimsenin hakkı olmadığını anlatan Hasan Bitmez, o insanları sorun olarak görmenin çözümü bulamamak anlamına geldiğini aktardı. Doğu ve Güneydoğu'nun bölünmesi ya da ayrılması gibi bir düşüncenin mümkün olmadığına dikkati çeken Hasan Bitmez, "Bölünecek bir Türkiye güçsüz kalacaktır. Savaşa girecek bir Türkiye güçsüz kalacaktır. Dolayısıyla Türkiye'nin bölünmesine zemin hazırlayacak hiçbir operasyonun, planın içerisinde Türkiye'nin olmaması gerekir. Suriye, Türkiye'yi bölme operasyonudur."



ÖÖ(HA/İD)