Belgesel çekimi için gittikleri Suriye'de kaçırılan ve 2 ay boyunca tek kişilik hücrelerde tutulan Türk gazetecilerden Adem Özköse, "Hayatımızın belgeselini çektiğimizi orada tutuklu bulunduğumuz zaman anladım" dedi.

İki ay boyunca Suriye’de bir hücrede tutuklu bulunan gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse yurda döndü. Başbakanlığa ait özel bir uçakla 00.30’da Tahran’dan İstanbul’a gelen iki gazeteciyi Atatürk Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve aileleri karşıladı. Çocuklarıyla hasret gideren Adem Özköse özgürlüğüne kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Belgesel çekimi için Suriye’ye giden iki Türk gazetecimiz orada kaçırıldılar ve o günden bu güne kadar özgürlüklerinden mahrum bırakıldılar. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile iki Türk gazetecimiz özgürlüğüne kavuştu. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlar Suriye’de yaşanan olaylara tanıklık ettiler. Dileğimiz oradaki şiddetin bir an evvel bitmesi ve insanların huzura kavuşmasını istiyoruz. İki gazetecimizin burada olmasından dolayı şükür ediyoruz" dedi.

OLAYLARA TANIKLIK ETTİK


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ardından iki ay boyunca yaşadıklarını anlatan Türk gazetecilerinden Adem Özköse, "Özgürlüğe kavuşmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Suriye’ye belgesel çekmek ve haber yapmak için gitmiştik. Ama hayatımızın belgeselini çekmişiz onu fark ettik. Aksiyon filmlerine, romanlarına konu olacak olaylara tanıklık ettik. Ailelerimize kavuşmamızda yardımcı olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İHH derneğine teşekkür ediyorum" dedi.

SENARYO GÜZEL BİTTİ


53 gün boyunca tek kişilik hücrelerde kaldıklarını söyleyen Özköse, "Bir takım entresan olaylara tanıklık ettik. Hamit ile ben ayrı hücrelerdeydik ve birbirimizden haber alamıyorduk. Kafamızda orada bir takım seneryolar dolaşıyordu. Ama bu belgesel ve bu senaryo bizim için güzel sonuçlandı" diye konuştu.


İY (TT) (FOTOĞRAF)