Suriye ordusu, Halep'in Azez İlçesi'ne bağlı Selama Beldesi'nde 11'i Lübnanlı 50 kişinin muhalifler tarafından kaçırıldığı iddiası üzerine bölgeye geçen cumartesi günü operasyon düzenlemişti. Havadan ve karadan top ve tankların da desteğiyle gerçekleştirilen operasyon sırasında, Kilis'ten Azez'e alışverişe gittiği ileri sürülen 6 çocuk annesi Aliye Taş'ın içinde bulunduğu Suriye plakalı taksi, çatışmanın ortasında kaldı. 'Dur' ihtarına karşın ilerleyen otomobile ateş açıldı. Bu sırada otomobilde bulunan Aliye Taş açılan ateş sırasında vurularak yaşamını yitirdi.

Yakınları olayı duyunca Suriye'ye gidip Aliye Taş'ın cenazesini teslim aldı. Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilen Taş'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yakınları ateş edenlerin askerler mi yoksa muhalifler mi olduğunu bilmediklerini söyledi.

ÖLEN 5'İNCİ TÜRK

Suriye'de iç çatışmaların başladığı günden bu yana Aliye Taş ile birlikte ölen Türk sayısı 5'e yükseldi. 12 Mart'ta Hayrettin Ayoğlu, 16 Mart'ta Hasan Koçak, 18 Mart'ta Mustafa Üçtaş ve 13 Mart'ta yaralanan Suhpi Ezer tedavi gördüğü hastanede 25 Mart'ta hayatını kaybetmişti.



RÇ(OA/SS)