Akçakale'ye birkaç yüz metre mesafedeki Rakka'nın Telebyad ilçesinde kontrolü ele geçiren Özgür Suriye Ordusu üyesi muhalifler, dün gece Türkiye sınırına 25 kilometre uzaklıktaki Gentariye Bölgesi'nde ordu birlikleri ile çatışmaya girdi. Sabaha kadar süren çatışmalar sonunda 9 Suriye askeri yaşamını yitirdi, çok sayıda asker ve muhalif yaralandı. Çatışma sonunda muhalifler Suriye ordusuna ait 2 tank ile çok sayıda silah ve mühimmata el koydu.

TANKLAR TÜRKİYE SINIRINDA

Çatışmalarda yaralanan muhalifler tel örgülerden geçirilerek getirildikleri Akçakale'de tedavi edilirken, durumu ağır olanlar Şanlıurfa'ya sevk edildi. Bu arada muhaliflerin çatışmalar sonunda ele geçirdiği 2 tank ise, Özgür Suriye Ordusu üyelerince geçen ay ele geçirilen Akçakale'ye birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan Telebyad Gümrük Müdürlüğü alanına getirildi. Tankların önünde gazetecilere zafer işareti yaparak açıklama yapan muhalifler, "Bu tanklar bizim için bayram hediyesi oldu" dedi.

Uluslararası kamuoyunda bayramda ateşkes kararı alındığına dair yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ileri süren muhalifler, ülkenin iç kesimlerinde yer yer şiddetli çatışmaların sürdüğünü iddia etti.



HK (HK/AAA)