Türkiye'ye sınırına sıfır noktasındaki Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı ile çevresindeki Sarmade, Babıska ve Terip köylerinde dün saat 19.30 sıralarında Suriyeli askerlerle muhalif gruplar arasında çatışma çıktı. Sabaha karşı saat 04.30'a kadar süren şiddetli çatışma, Reyhanlı'nın Kavalcık ve Kuşaklı Köyleri'nden de duyuldu. Tank, top ve silah sesleri Türk köylerinde yaşayanları tedirgin etti.

Suriye hükümeti ise bugün sabah saatlerinden itibaren Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nı kapattı. Türkiye'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

GERİ DÖNDÜLER

Suriye'ye gitmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen otobüs ve otomobil yolcularına sınırın diğer tarafında çatışmaların yer yer devam etmesi nedeniyle Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nın kapatıldığı bildirildi. Bunun üzerine gümrük kapısında bekleyen Türkler ve ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler dönüş yapmak zorunda kaldı. İskenderun'dan otobüsle gelen Abdullah Dağ, Suriye'ye gitmek istediğini ancak Suriye'nin ülkeye giriş izni vermediğini, hatta yaptıkları telefon görüşmesi sonucu güvenlik açısından gitmemeye karar verdiklerini söyledi.

Kilis'in Öncüpınar ile Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapılarında ise normal giriş çıkışlar yapılıyor. Türk yetkililer, Suriye'ye mecburi olunmadığı sürece gidilmemesi uyarısında bulundu.