Suriye’nin Bab-AL Hawa Sınır Kapısı bölgesindeki yerleşim bölgelerinde ve İdlib’e bağlı köylerde çıkan çatışmalarda yaralanan 12 Suriyeli, yakınları tarafından Reyhanlı’nın Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı Köyleri'ne kadar getirildi. Yaralılar, ambulansla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aralarında 13 yaşında ve 7 aylık 2 çocuğun da bulunduğu yaralılardan 1'i Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3'ü Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne, 3'ü Antakya Devlet Hastanesi'ne ve 1'i de Antakya’da özel bir hastaneye sevk edildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ndeki 4 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

SUBAYLAR DA SIĞINDI

Yaralıların getirildiği Reyhanlı'ya, 1 yarbay ve 1 yüzbaşı ile ailelerinin de aralarında bulunduğu 217 Suriyeli daha geldi. Reyhanlı'ya bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı Köyleri'nden Türkiye'ye giriş yapan sığınmacıların resmi işlemleri tamamlandı. Asker olan Suriyeliler ve aileleri, Apaydın Kampı'na, siviller de Şanlıurfa'daki Ceylanpınar kampına gönderildi.

KİLİS'TE ÖLDÜLER

Ülkelerindeki çatışmalarda yaralanarak Kilis'e getirilen çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 13 Suriyeli'den 2'si öldü. Halep'in Azez İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada yaralandıktan sonra mayınlı alandan geçirilerek Kilis'e getirilen ve Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere karşın ölen Suriyeliler, sınırda yakınlarına teslim edildi. Hastanede tedavi gören ve durumları ağır olan 4 Suriyeli de, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki hastanelere sevk edildi.