Suriye’deki iç savaşın faturası, yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk demeden toplumun her kesimine çıkıyor. Ölen ve yaralananların yanı sıra hastalığının tedavisini yaptıramayanlar da bulunuyor. Tedavisi yarım kalanlar arasında Halep'te oturan Tarık Kandil de yer alıyor. Kemik tümörü nedeniyle sol ayağı içe dönmeye başlayan küçük Tarık’ın tedavisi için ailesi, evi, tarlası nesi varsa sattı. Tarık Kandil, iyileşmesi için Ürdün’deki bir hastaneye götürülüp getirilmeye başlandı. Ancak savaş başlayınca bu imkan ortadan kalktı.

Ülkede kan gövdeyi götürürken, anne 37 yaşındaki Rim Sarıgüzel, küçük oğlu Tarık’ı yanına alarak ilk eşinden olan ve iki ay önce İzmir’e Türkçe öğrenmeye gelen büyük oğlu 20 yaşındaki Muhammet Şaharabati’nin yanına geldi. TÖMER İzmir Şubesi’nde Türkçe öğrenen Muhammet Şaharabati, 20 gün önce yanına gelen annesi Rim Sarıgüzel ve kardeşi Tarık Kandil, ellerindeki kısıtlı parayla bir ev tutarak İzmir’de yaşamaya başladı.

Muhammet Şaharabati, akıllarının ülkelerindeki iç şavaşta ve kardeşinin tedavisinde olduğunu söyledi. Şaharabati, "Kardeşime bir yıl önce Ürdün’deki hastanede kemik tümörü teşhisi konuldu. Evimizi, tarlamızı, her şeyimizi satarak belirli dönemlerle Suriye’den Ürdün’e tedaviye gidiyorduk. Ancak tedavi tamamlanmadan ülkemizde iç savaş patlak verdi. Önce ben İzmir’e geldim, sonra da annem ile kardeşim geldi. Hiçbir sosyal güvencemiz olmadığı için kardeşimi tedavi ettiremiyoruz. Kemik tümöründen dolayı sol ayağı içe doğru dönmeye, yürürken zorluk çekmeye başladı. Artık kardeşimi tedavi ettirme gücümüz yok. Kaldığımız evin kirasını verip, karnımızı güçlükle doyurabilecek kadar paramız kaldı. O da bitince ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şu anda Suriye’ye dönmemiz de imkansız. Türk devletinden kardeşimin tedavisi için yardım eli uzatmasını bekliyoruz" dedi.

ARKADAŞLARINDAN İMZA KAMPANYASI

Bu arada TÖMER İzmir Şubesi’nde Türkçe öğrenen ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler, hem arkadaşları Muhammet Şaharabati’ye destek olmak hem de Suriye’deki kanlı savaşın bitmesi için barış adına imza kampanyası başlattı.