Beyazıt Meydanı’nda saat 15.00’de başlayan mitinge katılan yaklaşık 100 kişi Beşar Esad ve Suriye rejimi aleyhtarı dövizlerle Suriye bayrakları taşıdı. Çocukların da katıldığı mitingde, “Diktatörler yenilecek, islami direniş kazanacak. İman et, mücadele et, zafer senindir" soganları ile Arapça sloganlar atıldı.



Ramazan ayı boyunca her Cumartesi Suriye’deki olayları protesto etmek için eylem yapma kararı alan Özgür-Der tarafından düzenlenen mitingde Haksöz Dergisi sahibi Hasan Türkmen konuşma yaptı. Türkmen, Suriye’de 17 aydır süren olaylarda yaklaşık 100 bin kişinin öldüğünü belirtirken, çok sayıda yaralı ve evinden göç eden insan olduğunu de dile getirdi. Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’nin yüzde 50’sine hakim olduğunu da iddia eden Türkmen, geçtiğimiz hafta Şam’da düzenlenen ve Suriyeli üst düzey yetkililerin öldüğü saldırıya da değindi. Türkmen olayla ilgili, "Geçen gün Şam'ın merkezinde Baasçı Esat Rejimi'nin amiral kadrosu devletin kalbinin içinden bizzat vuruldu. Hatırlıyorum 2-3 ay önce Radikal Gazetesi'nde bir manşet vardı. Diyordu ki 'Sınırda cehennem, Şam'da Cümbüş var' yani Şam’da hiçbir şey yok. Şimdi Şam'da dünyevi cehennemin nasıl olduğunu Suriye direniş halkaları Esat zalimlerine bizzat gösteriyor" dedi.

Suriye meselesini sadece Suriye meselesi olarak değerlendirmemek gerektiğini belirten Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtemel Suriye’nin düzeni konusunda 3 blok bulunmaktadır. Birinci blok ABD ve Avrupa Birliği’der biz buna eski kapitalist blok diyoruz. İkincisi Ortadoğu’da menfaatlerini geliştirmek isteyen Rusya ve Çin’dir maalesef İran da bu bloğun şemsiyesi altındadır.Bu bloğada biz yeni vahşi kapitalist blok diyoruz. Üçüncü blok ise bölge halkının müslümanların menfaatlerini isteyen, müslümanları merhale merhale yükseltmek için dayanışma, biz bunlara İslami dayanışma bloğu diyoruz. Türkiye’de Suriye gelişmeleri hakkında komplolar kuran, haber kirliliği yaratan Kemalist Sosyalitler ve İran yandaşları hangi bloktan yana durmaktadır" Eylem Asr suresinin topluca okunması ve dualar edilmesiyle son buldu.