Olay, Bodrum İlçesi Gümbet Beldesi'nde bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Selen Kahyaoğlu ile sözlüsü Mustafa Kulaç, iki gün önce Gümbet Beldesi'ne gelip bir koyda çadır kurdu. İki genç, bugün öğlen saatlerinde denize girmek için plaja gitti. Bir süre birlikte güneşlenen çiftten Kahyaoğlu denize girdi. Sözlüsü güneşlenirken denize giren genç kız, iddiaya göre yüzme parkurunun dışına çıkıp, açıldı. Bu sırada, su sporları yapan sürat teknesi, banana denilen muz şeklindeki şişme botla denize açıldı.

29 yaşındaki Recai Dayan'ın kullandığı sürat teknesi hızla, Kahyaoğlu'na çarptı. Teknenin altından gelen sesi duyan Dayan, motoru durdurup, göğüs ve karnından yaralanan genç kızı görünce yardım istedi. Su sporlarına ait bir başka bota alınan Selen Kahyaoğlu, çağırılan ambulansa konuldu ve Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz kızın hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayı gören gümrük müşavir yardımcısı 34 yaşındaki Murat Yener, "Ben kazayı gördüğümde genç kız yüzme alanının çok dışındaydı, sürat teknesi banana yaptırıyordu, birden denizin üzeri kan gölü oldu. Bence binlerce turistin girdiği koyda su sporları yaptırılmamalı" dedi.

Sürat teknesini kullanan Recai Dayan, yaşadığı olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Dayan, polis tarafından gözaltına alındı.

POLİS, GENÇ KIZIN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİ

Kazada hayatını kaybeden genç kızın kimliğini belirlemek için morgta çekilen fotoğrafı plajdaki turistlere gösteren polisin yanına gelen Mustafa Kulaç, yaklaşık 3 saattir sözlüsünü aradığını söyledi. Bunun üzerine polis, Kulaç'a genç kızın fotoğrafını gösterdi. Sözlüsünü gören Kulaç, şoke oldu. Polisler, Kulaç'a genç kızın hayatını kaybettiğini söyleyemedi ve hastaneye gitmeleri gerektiğini belirtti.

Elinde sözlüsünün terlikleriyle hastaneye giden Mustafa Kulaç, burada aldığı acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Köyü'ndeki, tatil köyünde de geçen çarşamba günü meydana gelen su sporları kazasında, Alman turist 22 yaşındaki Isabela Fuchs ile 14 yaşındaki Hurmen Neele'nin üzerinde bulunduğu 'Super Mable' denilen şişme bot, bağlı olduğu teknenin manevra yapmasıyla kıyıya bağlı bir tekneye çarpmıştı. Kazada Fuchs hayatını kaybederken, Neele ise ağır yaralanmıştı.