Olay, saat 22.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi Evliyalar Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. 44 yaşındaki Cengiz Akıncı ailesiyle birlikte yan apartmanda bulunan damadı Mehmet Göçmez'e iftara gitti. Akıncı iftar sonrası ışıklarının yandığını fark edince evine gitti. Evine giren Cengiz Akıncı, içeride 2 şüpheliyle karşılaştı. Şüpheliler Akıncı'yı görünce yatak odası penceresinden atlayarak kaçtı. Olay yerinde bulunan motosikletlerini almadan kaçan şüphelileri yakalamak için mahalle halkı seferber oldu. Mahalle sakinleri ellerine aldıkları sopalarla kaçan şüphelilerin peşine düştü.

Mahalle sakinleri kısa süre sonra şüphelilerden Sadettin Kırkan'ı olay yerinden 500 metre ileride yakaladı. Öfkeli grup yakaladıkları Sadettin Kırkan'ı sopalarla dövmeye başladı. Gelen polis ekipleri araya girerek şüpheliyi hemen polis ekip otomobiline bindirip uzaklaştı. Tedavi için hastaneye kaldırılan Kırkan'ın elinde kırık olduğu ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaraların olduğu ifade edildi. Sadettin Kırkan

ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülerken, polis kaçan diğer şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Mehmet Göçmez, şunları anlattı:

"Kayınpederim ve ailesi akşam bize iftara geldi. Sonra evin ışıklarının yandığını farkettik. Eve gittiğimizde evde bulunan 2 kişi bizi görünce kaçtı. Biz de peşlerine düştük. 500 metre ileride de şüphelilerden birini yakaladık. Evden 200 TL para, 1 yüzük ve 1 bilezik aldıklarını biliyoruz."



TY(İA/İD)