Olay saat 08.00’de Ulubatlı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün yapım çalışmasına devam ettiği kaldırımda siyah renkli bir kutuyu gören vatandaşlar polise haber verdi. Polis caddeyi trafiğe kapatarak, paketin çevresinde önlem aldı. Bomba imha uzmanları çağrıldı.

Gaziantep’te yaşanan hain saldırı nedeniyle önlem alan polis frekans kesici seyyar jammer cihazı getirdi. Bomba imha uzmanı özel kıyafetini giydikten sonra pakete fünye bağladı. Bu sırada bazı vatandaşlar olay yerinde toplanıp, pencere ve balkonlardan polisin çalışmasını izledi. Polis, toplanan meraklı vatandaşlara sık sık evlerine girmeleri konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşlara megafonla seslenen polis, ‘Panik yapmayın, balkondan içeri girin’ çağrısında bulundu. Polisin uyarısı üzerine vatandaşlar evlerine girince bomba imha uzmanı fünyeyi patlattı.

Yapılan incelemede, paketin içinde ne olduğu konusunda bilgi verilmezken, olay yeri inceleme ekipleri ile Terörle Mücadele Şube ekipleri kamerayla ile olay yerini görüntüleyerek, delil toplamaya çalışması dikkat çekti.  Polisin incelemesinin ardından yol tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı.



AL(AAA)