Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü lojmanlarının arkasında park halinde bulunan 34 AS 734 plakalı bir otomobil ile ilgili gece geç saatlarde telefonla ihbarda bulunuldu. Telefon üzerine tedbirli şekilde Bakımevi Caddesi’nde park edilen kapılarını açık haldeki otomobili bulan ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekiplerinin sevk edilmesi ardından polisler araçta, hem de çevre de kapsamlı inceleme yaptı.

Emniyet yetkilileri, ekiplerden çeşitli illerden çalınan ve bomba yüklü olma ihtimali olan 30 AL 284, 38 FH 725, 25 AT 173, 01 BGA 11, 21 ET 628 ve 21 AK 730 plakalı 6 araç üzerinde duyarlı olmaları yönündeki bilgiler doğrultusunda aracın plakasını sorguladı. Yetkililer, uzun süre aracın sahibine ulaşmaya çalıştı.

Plaka sorgusundan otomobilin 55 yaşındaki Nihat Uzun’a ait olduğunu öğrenen emniyet güçleri araç sahibinin oğluna ulaştı. Nihat Uzun’un oğlunun olay yerine gelmesi ardından bomba paniği sona erdi. 

Otomobil kapılarının teybi çalmak isteyen bir kişi tarafından açıldığı, bu sırada polis araçlarından gelen siren sesleri üzerine hırsızın kaçtığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



EP(ÜK/İD)