M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde festival filmlerinin gösterildiği Cinemaximum'da biraraya gelen bir grup sanatçı, bu yıl usta oyuncular Ediz Hun ve Perihan Savaş ile yapımcı Abdurrahman Keskiner'in ödül aldığı gecede sunuculuk yapan Caner Cindoruk'a yönelik  eleştirileri 'linç girişimi' olarak yorumladı.

Grup adına konuşan Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Yılmaz Atadeniz, "Genç arkadaşımızın heyecanın da etkisiyle dili sürçmüş olabilir. Bu herkesin başına geliyor. Bu tür girişimlerle genç arkadaşlarımızın hevesini kırmak doğru değil" dedi.

Oyuncu Gülsen Tuncer ise festivalin öne çıkarılacak çok şeyi olduğunu, ancak böyle bir şeyle gündeme gelmesini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Gülsen Tuncer, "Bu festivalin artıları çok fazla. Açılış gecesinde sunuşu yapan arkadaşı seçmede yanlışlık yapılmış olabilir. Arkadaşımızın bazı eksiklikleri olabilir. Ben hem bu arkadaşımız adına, hem de genç bir insan olması açısından bu şekilde bir linç kampanyasının basında yer almasını yanlış buldum. Bizlerin ve basının görevi gençlerin önünü açmak, onların morallerini yüksek tutmaktır. Ayrıca Altın Koza'nın ışığı sunuş hatasıyla ya da programlardaki bir iki aksaklıkla da sönmez" diye konuştu.

Şerif Sezer de 'Altın Koza'nın ışığını söndürdü' eleştirilerinin son derece iddialı ve çirkin bulduğunu söyledi.



ÇA(OA/SS)