Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde oturan Kadri ve Esra Kürekçi çifti, idrar problemi olduğu için sürekli ağlayan bebekleri Yiğit'in derdine çare bulabilmek için akrabalarının uyarısı üzerine Antalya'ya geldi. Hastane araştırmalarını sürdüren çift, oğulları sünnet olursa sorunun düzelebileceği umuduyla tavsiye üzerine özel hastaneye gitti. Sünnet öncesi ultrason filmi çeken doktorlar, Yiğit Kürekçi'nin çok acil ameliyata alınması gerektiğini, aksi takdirde böbreğin kaybedilebileceğini söyledi. Yiğit, operasyon için ameliyathaneye alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından daralan üreter borusu genişletilen Yiğit Kürekçi, sağlığına kavuştu. Bu sırada ağabeyi 2 yaşındaki Yusuf da sünnet oldu.

Operasyonu yapan Prof. Dr. Murat Lekili, ailenin çocuğun karın ağrısını dindirebilmek için sünnet amacıyla hastaneye geldiğini söyledi. Prof. Dr. Lekili, "Erken teşhis yöntemleri artık tıp alanında çok ileri noktalara ulaştı. Bu yavrucağızın tek sorunu böbrek kanalının ince olması. Zamanında müdahale edilmeseydi, normalden 3 kat fazla büyüyen böbreği kaybedebilirdik" dedi.

Baba Kadri Kürekçi, çocuğunun derdinin sünnetle geçebileceğini duyduğu için hastaneye bşvurduğunu, ancak ameliyat olmasının gerektiğini öğrenince şok geçirdiğini söyledi. Kürekçi, "Neredeyse oğlumun böbreğini kaybedecekmişiz, bundan sonra kulaktan dolma tedavi önerileri ile hareket etmemeyi öğrendim" dedi. Anne Esra Kürekçi ise her iki oğlunun da hastanede yatmasının ilginç olduğunu ancak oğlu sağlığına kavuştuğu için sevinçli olduğunu söyledi.



ÖE(SU/CK)