Olay bugün saat 01.00 sıralarında Samsun- Ordu karayolu Asarkayası Tüneli çıkışında meydana geldi. Yüksel Kurt (30) yönetimindeki 61 TT 198 plakalı otomobil, önünde giden Adem Aslan (45) yönetimindeki 55 KH 982 plakalı traktöre arkadan çarptı. Aşırı hızlı olduğu belirtilen otomobilin hava yastıkları açılmasına rağmen sürücü Yüksel Kurt ile aynı aileden Ömer Özdemir (53), Leyla Özdemir (57) ve Safure Özdemir (63) olay yerinde can verdi. İtfaiye ekipleri aracın içerisinde sıkışan cesetleri güçlükle çıkardı.

Kaza yapan otomobildeki Tuğba Ayar (32) ise sağlık ekipleri tarafından Ordu Devlet Hastanesi'ne, traktörde yaralann Beytullah Kütük (45) ise Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Traktör sürücüsü Adem Aslan gözaltına alındı.

OTOMOBİLDE ÇALAN CEP TELEFONUNU KİMSE AÇAMADI

Kaza yapan otomobildekilerin Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki bir yakınlarının sünnet düğününe katıldıktan sonra Trabzon'a döndükleri belirlendi. Bu arada otomobilin içinde çalan cep telefonunu alan itfaiye eri jandarmaya teslim etti. Jandarma ise uzun süre çalan cep telefonunu açmaya cesaret edemedi. Olayı duyan yakınları ise sinir krizleri geçirdi. 

Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine gelmesinin ardından sabah saatlerine kadar süren incelemeler sonrası cesetler otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



EK(İS/COŞ)