Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, DHA’ya yaptığı açıklamada, SunExpress’in Avrupa, Almanya ve Mısır arasında ve Türkiye içinde haftada bini aşkın uçuşuyla direkt bağlantı sağladığını belirtti. SunExpress’in bağlantılı uçuşlara başlayacağını, 20 dış hat uçuşunu 15 iç hat uçuşu ile birleştireceklerini kaydeden Say, şöyle dedi:

"Bizim uçuşlarımız; genellikle Avrupa uçuşları. SunExspress’in Almanya, Avusturya, İskandinav ülkeleri, İsviçre, İngiltere’nin aralarında bulunduğu 20 dış hat noktası var. Bu noktalardan İzmir’e olan uçuşlarımıza, yurt içinde 15 karşılıklı bağlantı vereceğiz. Bunlarla amacımız İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek Türk turizmi, ekonomisine ve uçaklarına katkıda bulunmaktır. İstanbul’da birçok uçak firması bunu yapıyor. Bugün İzmir’e gelen her 3 turistten 1'ini biz taşıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızla bu rakamlar da artacak."

"BİRLİKTE HAREKET ETME KÜLTÜRÜ YOK"

Ege Bölgesi’nde birlikte hareket etme, ortak amaçlar etrafında birleşme kültürü olmadığı için önemli fırsatların kaçtığını savunan Hacı Say, şöyle devam etti:

"Bölge ve İzmir ekonomisini hareketlendirecek birçok organizasyon var. Ancak, bu bölgede ortak bir amaç için birleşilip, ortak hareket edilirse kazanılır. Örneğin dünyanın çeşitli bölgelerinde futbol organizasyonları var. Bunlar her yıl bir ülkeye gidiyor. Bu yıl bu organizasyonu Türkiye’de yapmak istiyorlar. Bize de geldiler. Bir bölge seçmek durumundalar. Bu bölge İzmir olabilir. Almanya, Avusturya’dan birçok ülkeden bir defada, haftada bir, 5 bin kişi geliyor. Ama ne yazık ki yöre insanı alışkanlıklarını değiştirmek istemediği için organizasyon başka yörelere kayacak."

Say, SunExpress olarak bölge ekonomisi ve turizm için çabalarının devam edeceğini ekledi.

 

LS(AÖ/İD)