Suadiye bölgesinde 19 yıldır üretim yapan ve yaklaşık 700 kişinin çalıştığı fabrikada üretilen ürünlerin taşımacılığını yapan Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) ile firma arasında fiyat anlaşmazlığı nedeniyle çıkan anlaşmazlık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve siyasilerin de arabuluculuk yapmasına rağmen çözüme kavuşmadı. Birçok kez eylem yapmalarına rağmen ABD'li firma Frito Lay yöneticileri, Hüseyin Erhan ile yönetiminin istifa etmesi ve kendilerinin sundukları bazı maddeleri kabul ettikleri taktirde anlaşmaya varabileceklerini bildirdi. Bunun üzerine Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) Başkanı Hüseyin Erhan, aynı zamanda başkanlığını yürüttüğü Kocaeli Marmara Karayolu Taşıma Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığı'ndan istifasını açıkladı. Erhan'ın açıklamasında taşıma kooperatifi üyeleri de yalnız bırakmadı.

GELİŞEN SÜREÇTE HATA YAPMADIM

Frito Lay ile taşımacılık konusunda bir anda iplerin koptuğunu söyleyen Erhan, "Biz Sumotaş'ın mallarını Türkiye'nin her yerine taşıdık. Durup dururken bir anda çıkan anlaşmazlık sonucu ilişkileri koparttılar. İnsanlar bu kooperatif için ev, bağ ve bahçelerini sattılar. SUMOTAŞ'ın değeri 72 milyar TL. Daha sonra da benim istifam istendi. Eğer benim isitfam ile insanlar mutlu olacaksa ben istifa ediyorum. Ben bu gelişen süreçte hiç hata yaptığıma inanmıyorum" dedi.

GÖLGEM SUMOTAŞ'TAN ÇIKMAYACAK

SUMOTAŞ'ta yaşanan anlaşmazlık sürecinin hala sona ermediğini söyleyen Erhan, "Koltuğu bırakıyorum. Fakat bana 'çekil' diyenler hala bir çıkış bulamadı. Panzerler ile karşı karşıya kaldık. Benimle yürüyen herkes kaçtı. Ben bu süreçte asla hata yapmadım. Yanlış yaptıysam eğer herkes hakkını helal etsin. İstifa etmeme rağmen gene bireysel olarak orada olacağım. Gölgem oradan çıkmayacak. Uzlaşma sağlanması anlamında danışman tuttuk. Bizlere barbar dediler. Barbar insanlar çözüme kavuşmak amacıyla danışman tutar mı? Bu süreçte asla kavgadan yana olmadık. Ben yaptıklarımın anlaşılmadığına inanıyorum. Hayırlısı olsun" diye konuştu.



EA(MB/AK)