MİMARLAR ODASINA TEPKİ


Yaklaşık 20 kişilik grup, " Mimarlar Odası siyasi değil", "vicdani hareket et", "Bu kararlar siyasi kararlardır", "Evimi istiyorum. Tapum var, evim yok", "Mülk sahibiyim ama söz sahibi değilim" yazılı dövizler taşıdı.


Sulukule'deki projeye tapulu yerlerini vererek katıldıklarını ve hak sahibi olduklarını öne süren grup adına yapılan basın açıklamasında, mahkemenin aldığı durdurma kararının siyasi olduğu ileri sürüldü. Açıklamada Mimarlar Odası da suçlanarak, "Mimarlar Odası'na sesleniyoruz, açtığınız dava hukuki değil, siyasidir" denildi.


TEK TEK TEPKİ GÖSTERDİLER


Protestoya katılan hak sahipleri de tek tek tepkilerini dile getirdi. Evleri teslim almak için gün saydıklarını söyleyen Yıldız Kaynar, "Hastalandık dünden beri, şok olduk " dedi. Kararla birlikte derin bir hayal kırıklığı yaşadığını ve uykularının kaçtığını söyleyen Zeynep Sürmeli de "Kira köşelerinde kaldık beş seneden beri. Herkesin kendi tapulu malı. Böyle güzel bir yer oldu burası. Fena mı oldu. Belediyeyi çekemiyorlar" şeklinde konuştu. Belediyeye gittiklerini ve durumun ne olacağını sorduklarını belirten Güven Fışgın, "Belediye diyor ki, 'biz gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız. Adalete uygun şekilde projeyi yaptık ' diyor. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.


" RANT YARATILDI" DİYEN HAK SAHİBİ KOMŞULARIYLA TARTIŞTI


Projede 3 daire almaya hakkı olduğunu belirten hak sahibi İsmail Gani de, Sulukule'de 577 tapulu hak sahibi olduğunu ancak 630 adet konut yapıldığını belirterek, "Kimlere vermişler bak. Rantçılara vermişler bunları" diyerek tepki gösterdi. Hak sahiplerinden bazıları Gani'nin bu sözlerine tepki gösterdi. Hak sahiplerinin zaman zaman kendi aralarında tartıştıkları görüldü.


Grup, son kararı verecek Danıştay'tan olumlu bir karar beklediklerini kaydetti.


ŞANTİYE ALANINDA HAREKETLİLİK


Hak sahipleri şantiye önünde açıklama yaparken, inşaat sahasında çalışmaların devam ettiği görüldü.


ÖA-TY (MK) (FOTOĞRAF)