Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Sultaniye Üzüm Kanatlanıyor' tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır, Alaşehir Belediye Başkanı MHP’li Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Borsa Başkanı Hüseyin Soygür ile çok sayıda işadamı katıldı.

THY SEFERLERİNDE İKRAM EDİLMEYE BAŞLANDI

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, ekonominin her geçen gün daha rekabetçi bir hale geldiğini belirterek oda olarak değişimi ve yeniliği ön planda tutmayı hedeflediklerini söyledi. Özelikle de Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinin sultaniye üzümünü ön plana çıkardıklarını kaydeden Seyhan, “Bu doğrultuda bir proje ürettik. Projemiz kapsamında kuru üzüm, hazırlanan 1 milyon adet 25 gramlık poşetlerde THY seferlerinde yolculara ikram edilemeye başlandı. Ellerimizi kavuşturma zamanıdır. Üzüm tanıtım grubunun bir an önce kurulması gerekmektedir. Üzüm şifa kaynağıdır. Alaşehir ve Sarıgöl üzümü bir marka olma yolunda ilerliyor. Hayalimiz evlerde de bir avuç üzüm tüketilmesidir” dedi.

OKULLARDA DA DAĞITILMALI

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, 200 merkezi yere sefer düzenleyen THY’de kuru üzüm dağıtımının önemli ve örnek bir proje olduğunu belirtti. Koşmaz, “Bu proje göreceksiniz diğer ilçelere de örnek olacak ve yakın zamanda benzer projeler göreceğiz. Kuru üzüm dağıtımın planlı olarak okullarda da yapılması lazım” dedi.

HAYAL GERÇEKLEŞTİ

KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır da, Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinin ürünlerini dünyaya tanıtma hayalleri olduğunu kaydetti. Şatır, “Alaşehir ve Sarıgöl böyle bir projeye imza atarak, önemli bir adım attı. Kuru üzümün THY tarafından yolculara ikram edilmesi bu hayallerini gerçekleştirdi. Asıl yük bundan sonra işadamlarına düşmektedir. Ürünlerin tanıtımı için yeni laboratuvarlar kurulmalı, ABD'den uzmanlar getirilmelidir. Üzümü en güzel şekilde birlikte tanıtmalıyız. Bir belge almak için İzmir ve Manisa'ya gitmek yok artık. Alaşehir'de kolaylıkla belge alınabilmektedir” dedi.

Konuşmalardan sonra, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan tarafından, Bülent Koşmaz ve Dr. Metin Şatır'a üzüm amblemli plaket verildi. KOSGEB tarafından açılan kursları başarı ile tamamlayan 20 girişimciye de belgeleri dağıtıldı.