Balıkesir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Mahallenin Orta Yeri Sinema' temalı Balıkesir Sinema Günleri, akşam saatlerinde, Yayla AVM'deki Cinemarine Sineması'nda düzenlendi. Ödül töreniyle başlayan törende Vali Yardımcısı Nusret Şahin ile SAMDER Başkanı Mesude Eğilmez, 'Zeus Altarı' sinema ödülünü Türk sinemasının emektar oyuncusu Süleyman Turan'a sundu. Turan sahneye 'O hep esas oğlanın sadık dostunu oynadı, biz O'nu esas oğlandan hep daha çok sevdik' anonsuyla davet edildi. Yüzlerce filmde oynayan 75 yaşındaki usta oyuncu Turan, "Bu festivalin altıncı yılına girmesi çok güzel bir şey. Tuncel Kurtiz gibi bir usta oyuncunun ardından bu ödülü almak beni hem gururlandırdı hem de sevindirdi. Bu festivalin daha da büyüyüp gelişmesini diliyorum" dedi.

Açılışa katılan Yönetmenler Tunç Başaran, Reis Çelik, Hasan Tolga Pulat, KJ Operatörü Çiğdem Özdemir ve sinema günlerine destek veren tüm mahalle muhtarları adına Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergün'e günün anısına plaket sunuldu.

'Güzel Günler Göreceğiz' filminin gösterimi ile devam eden sinema günlerinin çeşitli sinema ve mahallelerdeki film gösterimleri ile pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi.



CY (KÖ/RT)