Olay, Kışla Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Nuri Can Babat, annesi hastaneye gittiği için halası Zeynep Babat ile birlikte sulama kanalı kenarına dolaşmaya çıktı. Serinlemek isteyen küçük çocuk, demir korkulukları aşıp, kanala ayaklarını soktu. Halasının "Düşersin, çık çabuk" uyarısına rağmen suda oynamayı sürdüren Nuri Can, dengesini kaybedip, yaklaşık 4 metre derinliğindeki kanala yuvarlandı. Suda batıp çıkmaya başlayan küçük çocuğu kurtarmak isteyen halası Zeynep Babat, yeğeninin arkasından atladı. Yüzme bilmediği halde suya atlayan genç kızın çığlıkları duyan çevredekiler de hala ile yeğeni kurtarmak için seferber oldu.

Çevredekiler, akıntıyla yaklaşık 200 metre sürüklenen Nuri Can Babat'ı kurtarıp, kıyıya çıkardı. Bu sırada genç kızın akıntıyla sürüklendiğini görenler polis ve itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen polisler, ekip otolarında bulundurdukları halat bağlı can simidini genç kıza fırlattı. Zeynep Babat can simidini tutarken, arkasından gelen Mehmet Emin Balaban adındaki genç de genç kızı yakaladı. Bir eliyle kanal kenarındaki ağaç dallarına tutunan Zeynep Babat, can simidini beline taktı. Zeynep Babat'ın akıntıda sürüklenmesi önlendikten sonra devreye itfaiye ekipleri girdi. Genç kızın bulunduğu yere ip merdiven sarkıtıldı. Can-Kur görevlileri kanala girip, Zeynep Babat'ın beline halat bağladı. Ekipler kurtarma operasyonunu sürdürürken, olayı haber alıp, kanala gelen Babat'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren yakınları sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi.

Sudan çıktıktan sonra bayılan Zeynep Babat sağlık kontrolü için ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne, olayın şokunu yaşayan Nuri Can ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



FK(OA/SS)