Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’a, Etiyopya ‘nın fahri konsolosluk belgesi verilmesi nedeniyle OSB’de Boydak-1 tesislerinde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, üniversite rektörleri, OSB yöneticileri iş adamları ve sanayiciler katıldı. Şükrü Boydak, törende yaptığı konuşmada, "Dünyanın en köklü ülkelerinden biri olan Etiyopya’nın eski adıyla Habeşistan’ın Kayseri ve civarındaki illerin fahri başkonsolosluğu görevini gurur ve onurla yerine getireceğim. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilere katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana" dedi.

Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu da, Türkiye ile Osmanlı döneminden bu yana ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin sürdüğünü ifade ederek, Türk işadamlarını Etiyopya’ya yatırım yapmaya çağırdı.

Wirtu, "Ülkenizde, yerel anlamda da ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. O nedenle bu fahri konsolosluğun Anadolu'daki sanayicilerle ilişkimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu. 

Büyükelçi Wirtu ve törene katılanlar daha sonra Boydak-1 tesislerindeki fahri konsolosluk ofisinin açılışını yaptılar.



OE,DÖ(OE/AK)