Üçüncü çocuğuna hamile olan ve hastanede doğum sonrası hayatını kaybeden 40 yaşındaki Şükran Tuğ, bugün yakınlarının feryatlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tuğ'un doğum sancılarının başlaması ve ölümüne kadar geçen süreci anlatan acılı eş Ziya Tuğ, Pazartesi günü saat 14.00 sıralarında normal kontrol için önce Başakşehir Devlet Hastanesi'ne gittiklerini, oradan da bebekten dolayı annede bir zehirlenme olabileceği şüphesiyle Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi gönderildiklerini kaydetti. Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderken kendi imkanlarıyla gittiklerini ve yanlarına bir sağlık ekibi verilmediğini vurgulayan Ziya Tuğ, "Oradaki hastane bize, hastanın herhangi bir sıkıntısının olmadığını ifade ettiler. Ama hastanede boş yatak olmadığını, yatış veremeyeceklerini, bundan dolayı Zeytinburnu Semiha Şakir Doğumevi'ne bizi gönderdiler. Oraya da bir ekip verilmedi, biz gittik. Biz yürüyerek geziyoruz, gülerek gidiyoruz ve hatta bebeğin ismi şu olsun, bu olsun gibi espriler yapıyorduk kendi aramızda. Orada da muayenesi yapıldı. Orada da hiç bir sıkıntısının olmadığını söylediler" diye konuştu.


ÖLÜM BELGESİ'NDE "EKLAMPSİ KRİZİ" TEŞHİSİ


Zeytinburnu Semiha Şakir Doğumevi'nde eşi Şükran Tuğ'un muayenesini yapan doktorun bir stajyer doktor olduğunu iddia eden Tuğ, "Hiçbir sıkıntısının olmadığı, normal doğum olacağını söylediler. Saat 01.00 gibi normal doğum için doğumhaneye alıyorlar. O esnada sedyeden düşürüyorlar" dedi. Eşinin rahatsızlandığı sırada doğumhanede bulunan bir başka hastanın içeride olanlar konusunda kendilerine bilgi verdiğini aktaran Ziya Tuğ, doğum sırasında eşinin tansiyonunun yükseldiğini, ancak daha öncesinde tansiyonla ilgili bir hastalığı bulunmadığını da sözlerine ekledi. Tuğ, dün savcılığa giderek, suç duyurusunda bulunduğunu ve hukuki sürecin başlatıldığını aktararak, "Ben sapasağlam eşimi buraya getirdim. Eşimin hiç bir rahatsızlığı yok. Daha önce 2 tane normal doğum yapmış. Bugüne kadar doğumla, hamilelikle ilgili hiç bir sıkıntılı süreç yaşamadık" dedi. Ziya Tuğ, hastaneye ilk gittiklerinde sezeyanla doğum yaptırılmış olması durumunda eşini kaybetmeyeceklerini söyleyerek, "Bana muayeneden sonra normal doğum olacağını söylediler. Hayati riskinin olduğunu söylemiş olsalardı ben buna (sezeryana) müsaade ederdim" diye konuştu.


Şükran Tuğ'un ölüm belgesinde eklampsi krizi (Eklampsi gebelikte meydana gelen, bilinç kaybı ve kasılmalarla başlayan ve koma ile sonuçlanan bir çeşit gebelik zehirlenmesi) nedeniyle hayatını kaybettiğinin yazılı olduğu görüldü. Şükran Tuğ'un 13 yaşındaki kızı Berivan Tuğ, annesinin tabutu başından ayrılmazken, yakınları sinir krizi geçirdi. Tuğ'un cenazesi Sultangazi Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Yayla Mezarlığı'na götürüldü.