İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıl önce, çeşitli suçlardan kaydı bulunan bazı kişilerin uzun namlulu otomatik silah temin ettikleri yönünde istihbarat aldı. Bu kişileri takibe alan polis operasyon düzenledi. Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen H.T., iş adamı O.T. ile oğlu T.E.T.'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobil ve iş yerlerinde, Kalaşnikof tüfek ile biri kuru sıkı olamk üzere 3 tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden H.T. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten savcı, iddianamede, O.T. ile oğlu T.E.T.'nin, anlaşmazlık yaşadıkları akrabaları Muhan Teoman Timincioğlu'nu, H.T. liderliğindeki çeteye öldürtmeyi planladıklarını öne sürdü. H.T., O.T ve T.E.T. ile diğer sanıkların 'suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte bilerek yardım etmek' ve 'kasten öldürmeye azmettirmek' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 8'er yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi.

İddianame İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İlk duruşmada, yeğeni Muhan Teoman Timincioğlu'nu öldürtmeye çalışmakla suçlanan O.T., "Aramızda alacak verecek meselesi var. Oğlum T.E.T. dışında diğer sanıkları tanımam. Oğlumun sanıklardan Ü.S. ile ortaklığı vardı. Müşteki de ağabeyimin oğludur ve daha önce de bu şekilde şikayette bulunmuştu. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Şikayetçi işadamı Muhan Teoman Timincioğlu ifadesinde, "Bu bir çetedir. Telefon görüşmelerimde bunlar mevcuttur. Aylarca Ü.S. ve diğerleri, O.T.'nin adına beni soruşturmuştur. Beni aradığını biliyordum. Sanıklardan O.T.'den babamın hatırı için şikayetçi değilim, ancak diğerlerinden şikayetçiyim" dedi.

Örgütlü suçlara bakan Özel Yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları bir yıl yargıladıktan sonra davanın çete kapsamında olmadığını belirterek görevsizlik kararı verdi. Dosya bunun üzerine İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri ise öldürme planı iddialarına ve silahların ele geçirilmesine diktat çekerek olayın çete kapsamında olduğunu belirtti, görevsizlik kararı verdi.

İki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlığa son noktayı Yargıtay koyacak. Yargıtay, davanın hangi mahkemede görüleceğine karar verecek.



BK(AÖ/SS)