CHP Milletvekili Süheyl Batum, partisini il başkanlığının düzenlediği bir konferansa konuşmacı olarak katılmak için Uşak'a gitti. Batum'u, parti binasında, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ve partililer karşıladı. Milletvekili Batum, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Balyoz Davası'nın her şeyi ile tam bir komedi olarak değerlendiren Batum, "Eskişehir'de 3'ncü Asliye Ceza'da bir davaya katıldım. KESK ile bazı dernekler 4+4+4'ü protesto için AKP'nin önüne çelenk koymuşlar dava açılmış. Davada bir hakim oturmuş hukuksal formüller üreterek sorular soruyor. Hakim, 'Cezanın ertelenmesini istiyor musunuz?' diyor. Baktığınızda, mahkeme var dersiniz. Ama mahkeme falan yok. Bir oyun ve komedi bu. Balyoz Davası da aynı şekilde her şeyi ile bir komedi. İddianamesi yok. Kanıtları ve delilleri düzmece. Ne delil, ne savunma hukuku, ne de adil yargılama ilkelerine uyuyor.

Aydınları var, bBiz onlara 'yalaka aydınlar' da diyoruz. Bunlar, 'Efendim, Yargıtay aşamasını bekleyelim' diyorlar. Bu davada karar önceden belli. Savcısı oturmuş karar veriyor, hakimi de geçtiğimiz gün 'karar verirken hiç baskı yoktu. Telefonumu arkadaşıma vermiştim' diyor. Bu mahkemenin kararı önceden belliydi. Mahkeme başlamadan 2 gün önce, 'bütün yargıçları atıp sizleri getirdiler' diyoruz. CHP olarak, kurgu mahkemelerinin açılmasına ve kurulmasına ve mahkemeymiş gibi işlev görmesine de çocuklarımız ve geleceğimiz için izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI, 3 KONUDA AÇIKLAMA YAPMALI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Uludere, Suriye'de düşen uçağımız ve Afyonkarahisar'da şehit olan 25 askerimizle ilgili net açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Batum, "Türkiye'nin çocuklarının kendisinden biraz daha iyi yaşamasından başka bir isteği olmayan aydınlık halkı için şunu söylüyorum. Başbakanın söylediklerinin bizim için zerre kadar önemi yok. Başbakanın doğruları söylemediği Oslo gibi çok önemli bir konuda ortaya çıktı. Başbakan, doğruları söylemeyen, kendisine Atlantik ötesinden beyaz cama birilerinin yazdıklarını okumaktan başka hiçbir işi olmayan bir kişi. Bunu net söylüyorum. Herkes elini vicdanına koysun, hiç kimse çocuğunu askere Recep Tayyip Erdoğan var diye göndermiyor. Biz de zorunlu askerlik var, paralı askerlik değil. Tayyip Erdoğan'ın yalanlarını istemiyorum.

Genelkurmay Başkanının Suriye'de düşen uçağımız, Uludere'de öldürülen 34 vatandaşımız ve Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamaları konusunda hiç kimseden korkmadan çıkıp açıklama yapması gerekiyor. Üç konuda cevap bekliyoruz, Genelkurmay Başkanı Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili sabotaj açıklaması yapan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açacağını söylüyor. Hadi oradan. Evladını kaybeden aileler ve biz dava açmıyoruz buna şükretsinler."

 KAĞITTAN KAPLANLAR AÇIKLAMASI

5 Şubat 2011 tarihde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Zonguldak Şubesi'ni ziyareti sırasında sarfettiği 'kağıttan kaplanlar' sözüne de açıklık getiren Suheyl Batum, "Askerin içini oymuşlar, meğer kağıttan kaplanmış' demiş ve Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, Kenan Evren, Çevik Bir'in adlarını da vermiştim. Bunların ardı ardına gelmesi tesadüf olmaz. Birileri bir plan yaptı o nedenle onlara 'kağıttan kaplanlar' demiştim. Ama keşke o kişiler için 'kağıttan kaplan' değil de kağıttan deseydim. Çünkü, kaplan koskoca ciddi bir hayvan. 1980 ihtilalinin ardından Kenan Evren, İsmet İnönü'nün oğlunu 'Senin baban siyasetçi. Sen siyaset yapamazsın' diyerek veto etti. Fakat MSP'den aday olmuş, kaybetmiş, banker faciasının birinci adayı olan Turgut Özal'a ise 'Sen siyaset yapmışsın' demedi. Acaba Kenan Evren bunları demiş miydi yoksa birileri ona Atlantik ötesinden 'Sizi bu yönetecek bunu veto etmeyeceksin mi' demişti. Ben bu soruyu sorduğum için düşünüyorum ki herkes, 'kağıttan kaplandır' demiştim. Ama bütün silahlı kuvvetleri kast etmedim" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, basın açıklamasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde CHP Uşak İl Başkanlığı'nın düzenlediği Türkiye gündemi ile ilgili konularla ilgili konferansa katıldı.



YK (YY/RT)