İzmir, Antalya ve Muğla'da karıştığı 11 ayrı hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan aranan Uğur Ş.'nin son durağı Fethiye oldu. 72 ayrı suçtan sabıkası bulunan şüphelinin Atatürk Caddesi'ndeki bir elektronik mağazasından cep telefonu çalması, Patlangıç Ölüdeniz Caddesi'nde bir marketten çalıntı kredi kartıyla alışveriş yapması güvenlik kameralarına yansıdı. Şikayet üzerine kayıtları inceleyen polis ekipleri, şüphelinin Uğur Ş. olduğunu tespit etti.

SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYOR 

Sürekli kıyafet ve yer değiştiren, rahat tavırlarıyla dikkat çekmemeye özen gösteren Uğur Ş.'nin, 1 ay süren takibin sonunda karavana dönüştürdüğü minibüste yaşadığı belirlendi. Uğur Ş.'nin Atatürk Caddesi'ndeki telefon bayiinde alışveriş yaptığı ihbarını alan polis ekipleri, şüpheliyi burada kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Uğur Ş.'nin ev olarak kullandığı minibüsünde yapılan aramada, çok sayıda kredi kartı, çalıntı dizüstü bilgisayar, cep telefonları, farklı illere ait araç plakları ve 10 litre mazot ele geçirildi. Uğur Ş.'nin üzerinden farklı isimlerde düzenlenmiş 3 ayrı sahte kimlik kartı çıkarken, karavana dönüştürülen minibüsün yapılan incelemesinde Antalya'dan çalıntı olduğu tespit edildi.

ÇALINTI MİNİBÜSÜ EV VE OFİS OLARAK KULLANIYORDU

Minibüs içinde ofis masası, ev eşyaları ve yatak bulunurken Uğur Ş.'nin, okuduğu 'Çılgın Karavancılar' adlı kitap dikkati çekti. Uğur Ş. Fethiye Asayiş Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunda kameraya yansıyan görüntülerin kendisine ait olmadığını iddia etti. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, ifadesinin ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. 11 ayrı hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Uğur Ş., Fethiye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

2 KEZ GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Uğur Ş., Fethiye'de 2 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. İlk olarak bir markete giren Uğur Ş., çalıntı kredi kartıyla alışveriş yaparken güvenlik kameralarına yakalandı. Ardından bir elektronik mağazasından cep telefonunu çalıp yerine 'demo' telefon yerleştiren şüpheli saniye saniye görüntülendi.