Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Dönmez, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper ve 13 bölüm öğrencisinin Bodrum'un Orak Adası, Kara Ada, Akvaryum Koyu, Küdür Yarımadası, Haremtan Koyu, Kisebükü koyu ve Yalıkavak koylarında çektiği dalış fotoğrafları biraraya getirildi. Birbirinden ilginç deniz canlıları ile 'Yeditepe İstanbul, En Son Babalar Duyar, Vay Anam Vay, Affedilmeyen, Canım Kocacım ve Koçum Benim' gibi televizyon dizilerinde rol alan oyuncu ve balerin 36 yaşındaki Burçak Işımer’in tüp kullanmadan kostümlü olarak yaptığı dalışlarda çekilen fotoğraflarının yeraldığı kitaba, 'Kameramla Denizde 5' adı verildi.

Dalış ekibinin deniz canlılarını çektiği ve Burçak Işımer’in 3-6 metre derinlikte bale figürlerinden örnekler verdiği 8 bine yakın fotoğraftan 5 bini kitapta kullanıldı.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç Dr. Osman Ürper, bu çalışma ile etrafı denizlerle çevrili olarak tarif edilen Türkiye’de, denizleri çöplük olarak gören ve her eline geçen nesneyi kolayca fırlatan kişilerin dikkatini çekmeyi, aynı zamanda da denizleri ekosistemin en önemli parçası olarak gören ve bunu topluma anlatacak bireyler kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Sanatçı Burçak Işımer de "Ege'nin su altı güzelliklerini, doğasını, canlılarını, bale ve dansın güzellikleri ve profesyonellerin bakış açısı ile bütünleştirdik. Amacımız hem turizm bölgesinin cennet koylarının güzelliklerine hem de su altı balesi ve dansına dikkat çekmekti. Sanıyorum bu güzellikler uzun bir süre konuşulacağı gibi su altı turizminin tanıtılmasındada önemli rol oynayacak" dedi.