İsabeyli Beldesi’nde, tarlada çalışan kızlardan oluşan ve iki yıl önce Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde kurulan kadın beyzbol, softbol kulübünün kısa zamanda büyük başarılara imza atarak iki ayrı şampiyonada Türkiye 2’ncisi olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Şenol Babacan İsabeyli Belediye Başkanı AK Parti’li Bekir Kuvvet Erim’im davranışlarına anlam veremediklerini dile getirdi.

ÖNCE VERDİ SONRA ALDI

Kulüp ve Dernek Başkanı Babacan, daha önce katıldıkları şampiyonada derece yapan takıma Belediye Başkanı Erim’in beyzbol sopası, eldiven ve top yardımında bulunduğunu, ayrıca dernek merkezindeki dersliklerde kullanmaları için masa sandalye ile ders tahtası verdiğini belirtip, “Şimdi de 'Malzemeler amacının dışında kullanıldı' denilerek resmi yazıyla geri istendi. Biz burada gençlerimize sporu sevdiriyoruz, bu amaçla da kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. O malzemeleri ne şekilde amacının dışında kullanıyor olabiliriz çok merak ediyorum” dedi.

HAZIRLIKLAR YARIM KALDI

Antrenmanlarda kullandıkları malzemelerin belediye tarafından geri alınmasından sonra malzeme eksikliği yaşadıklarını kaydeden Babacan, Belediye Başkanı Erim’in talimatıyla antrenman yaptıkları sahaya girmelerinin de engellendiğini öne sürdü. Takıma destek olmak amacıyla bazı kurum ve kuruluşların malzeme yardımında bulunduğunu da hatırlatan Şenol Babacan, “Ancak malzemelerimiz yeterli değil, Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılacağız. Malzeme açısından önemli ölçüde eksiğimiz var. Biz İsabeyli ve Nazilli’yi Türkiye’ye tanıtıyoruz” diye konuştu.

KIZGINLIĞIN NEDENİ FARKLI İDDİASI

Kulüp Başkanı Babacan, “Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık bize kıyafet ve malzeme konusunda her türlü desteği veriyor. Ulusal bir radyo kanalının programına da katılarak takımın Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmesi konusunda elinden geleni yapacağını aktardı. Bunun üzerine biz de etkinliklerimize kendisini davet ettik. Sanırım İsabeyli Belediye Başkanımız da buna kızmış, o nedenle de böyle bir tavır aldı” dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Takımın kaptanı Derya Yıldırım şampiyona öncesinde karşılaştıkları durumun üzüntü verici olduğunu dile getirip, antrenman yapabilmeleri için saha ve malzeme anlamında destek beklediklerini kaydetti.

YANLIŞLIKLA VERİLMİŞ

Spora karşı olmadıklarını savunan İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ise dernek binası olarak kullanılan binanın Valilik tarafından derneğin elinden alınıp izcilik kampı yapılması konusunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne verildiğini belirtti. Başkan Erim, “Biz bu malzemeleri vererek yanlış tahsis yapmışız, bu nedenle de geri istedik, yani yapılan yanlıştan döndük, başka bir amacımız yok. Biz spora karşı değiliz karşı olsak, destek vermesek belediyemiz bünyesinde bulunan takımımız da başarıdan başarıya koşmazdı” ifadelerini kullandı.


MG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)