Antalya kent merkezindeki Dedeman Aquapark ve Beachpark Aqualand ile Belek'teki Troya, Alanya'daki Water Planet ve Kemer'deki Aqua Club Dolphin, geçen yıl 140 gün süren sezon süresince 1 milyon tatilci ve turisti konuk etti. Giriş fiyatları 15 ile 75 lira arasında değişen su parklarına tatilciler kadar Rus, İranlı, Alman ve Hollandalı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Su parklarında bu yılki hedef 1.5 milyon turisti konuk etmek. Bu yıl hedeflerini yüksek belirleyen su parkı yöneticileri, turistlere farklı, eğlenceli ve animasyonu bol programlar hazırlayacaklarını belirtti.

Antalya kent merkezinde bulunan ve MEPAK şirketi tarafından işletilen Aquapark ve Aqualand su parkları 1 Mayıs'ta açılıyor. Havaların ısınmasını beklediklerini belirten MEPAK Genel Koordanitörü Burhan Gümüşoğlu, gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Geçen yıl mayıs ve eylül aylarını kapsayan sezonda 235 bin turisti ağırladıklarını vurgulayan Gümüşoğlu, "Bu yaz hedefimiz çok daha yüksek. Şehir merkezinde bulunan Dedeman Aquapark daha çok yerli ve yerleşik yabancılara hitap ediyor. Aqualand ise Rus, Alman ve İngiliz turist ağırlıklı çalışıyor" dedi.

Beş yıldızlı otellerin havuzlarına kurulan su kaydıraklarının işleri aksatmadığını vurgulayan Gümüşoğlu, "Antalya, Kundu, Kemer, Side, Manavgat ve Alanya'yı kapsayan oteller bölgesinde irili ufaklı hemen hemen her otelde su kaydırağı bulunuyor. Bir dönem bu tarz işletmeler su parklarının işlerini azaltmıştı. Turistler, su parklarında eğlencenin fark olduğunu kısa sürede anladı. Tekrar su parklarına yöneldi. Burada milyon dolarlık yatırım yapılan tesisler var. Animasyon ve eğlencesi de yanında hediye" diye konuştu.

Aquapark'ta 140 gün süren yaz döneminde, 15 bin pizza, 20 bin hamburger, 12 bin kutu meşrubat, 12 bin litre kola ve 6 bin litre bira sattıklarını kaydeden Gümüşoğlu, "40 dönüm üzerinde 18 ayrı su kaydırağı, 2 havuz ve bir dalga havuzu ile hizmet verdik. Kış döneminde tüm kaydırak ve havuzlara bakım yapıldı. Sezona hazırız" dedi.

Belek'teki Troy Su Parkı ise Rus ve İranlı turist potansiyeli bakımından oldukça zengin. Mayıs ayında sezona merhaba diyecek Troy işletmesi de hedefi yüksek tuttu. Sezonda 210 bin girişin olduğu Troy, oteller bölgesine yakın olmasının avantajını bu yıl da kullanacak. 2011 yılında yüzde 55 Rus, yüzde 25 İran, yüzde 20 de diğer milletlerden turist Troy'u tercih etmişti. Bu yılda hedef 300 bin turisti ağırlamak.

Alanya Water Planet Su Parkı da mayıs ayında kapılarını yaz sezonuna açıyor. Akapunk ve bungee jumping atlayışlarının gerçekleştiği su parkı, devasa rafting havuzu ile dikkat çekiyor.

Rus turist cenneti Kemer'de ise Aqua Club Dolphin, turistik ilçenin tek su parkı oluşunun avantajını iyi değerlendirmeyi planlıyor.



İL(SU/CK)