Olay Tuzla Mahallesi 544 Sokak yanından denize akan su tahliye kanalında meydana geldi. Sabah saatlerinde kanalın yanından geçenler, suyun içinde toplu halde ölmüş çok sayıda yılan balığı, kurbağa, su kaplumbağası ve solucan gördü. Dereyi kısa sürede ölü balıkları yiyen fareler sardı. İhbar üzerine bölgeye gelen Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kanalda inceleme yaptı. Ölen canlılar fotoğraflanırken, incelenmek üzere sudan numune alındı.

'KANALDA HİÇBİR CANLI KALMAMIŞ'

Sabah iş yerine gelirken böyle bir manzarayla karşılaştığını söyleyen Remzi Yavuz, kanalda hiçbir canlı kalmadığını belirtti. Gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığını aktaran Yavuz, "Bu kanalda çok sayıda balık, kaplumbağa vardı. Ancak hepsi ölmüş. Kanalda canlı hiçbir şey kalmamış. Kimyasal bir şey atılmış olmalı. Havuz kimyasalları boşaltılmış olabilir. Bunu bir insan nasıl yapar anlam veremiyorum. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi gerekir" diye konuştu.

CAN ÇEKİŞEN BALIKLARI KANALDAN ÇIKARDIK

Çevre sakinlerinden Beyhan Okçu ise "Balıklar 2-3 gündür ölüyor. Oğlum 2 yılan balığını kanaldan çıkarıp, temiz suya koydu. Biri öldü, diğeri hala can çekişiyor. Burada 3 gün önce temizlik yapıldı. Belediyeye ait kepçe buradaki sazlıkları temizledi. Ancak canlıların ölmesine bir anlam veremiyoruz" dedi.

SU SAMURLARI ZİYARETİMİZE GELİYORDU

Gökhan Yalçın adlı vatandaş da kanalı her yıl su samurlarının ziyaret ettiğini anlattı. Ölümlerin bir anda gerçekleştiğine işaret eden Yalçın şöyle konuştu:

"Kanalda sazlıklar vardı. Belediye burada temizlik yaptı. Temizliğin ardından yılan balıkları açığa çıktı. Ancak sonrasında ölümler başladı. Yılan balıkları, kaplumbağalar hepsi bir anda öldü. Buraya denizden su samurları bile geliyordu. Mahalle sakinleri olarak çok üzgünüz. Burası herkesin ilgisini çeken bir yerdi."