Çaylı Mahallesi, Topbaş Sokak'taki evlerinin yakınında oynayan Eren Gök, saat 14.30 sıralarında, fark etmediği ve bu dolu çukura düştü. 1.20 metre derinliğindeki suda çırpınan çocuğu fark eden komşularının 7 yaşındaki oğlu Kadir Berkay Yeten, evlerinin balkonundan 'Yardım edin. Çocuk boğuluyor' diye bağırmaya başladı. Yeten'in feryadı üzerine koşan ailesi ve komşuları minik Eren'i su dolu çukurdan çıkardı.

Çok su yutan Eren'e, ilk müdahaleyi çığlık atarak çocuğun kurtulmasını sağlayan Kadir Berkay Yeten'in Ortaca Toplum Sağlık Grup Başkanı olan doktor babası Bahadır Yeten yaptı. Ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eren, tedaviye alındı.

Eren'e hemen müdahale yaparak kurtaran Dr. Bahadır Yeten, "Çocuğu çukurdan çıkardıklarında çok su yutmuştu. İlk müdahaleyi yapıp, ciğerlerindeki 2 litreye yakın suyu boşalttım. Daha sonra kendisini hastaneye ulaştırdık" dedi.

Minik Eren'in annesi Evren Gök, açtıkları çukuru kapatmayan ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi almadıklarını ileri sürdüğü arsa sahipleri hakkında şikayetçi oldu.

CK(AÖ/ESM)