Kangal İlçesi'ne bağlı 2500 nüfuslu Alacahan Belediyesi'nin, beldenin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan depoda kullandığı elektrikten dolayı dağıtım şirketi ÇEDAŞ'a 60 bin liralık borcu oluştu. Belediye yetkilileri elektrik dağıtım şirketi ile görüşerek borcun 15 bin liralık kısmını peşin ödemeyi, kalanını taksitlendirmeyi teklif etti. Ancak borcun 30 bin lirasını peşin isteyen ÇEDAŞ öneriyi kabul etmedi.

Bunun üzerine bir hafta önce depodaki pompaların çalışmasını sağlayan elektrik, trafodan kesildi. Kesinti nedeni ile pompalar çalışmayınca, belde sakinleri de susuz kaldı. Sorunun giderilmesini bekleyen belde sakinleri, belediye ile elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi.

Tatilini geçirmek için Almanya'dan beldeye gelen Murat Eren, "Tatil için memleketimize geldik ama böyle rezillikler ile karşılaşıyoruz. İzine geldiğim ilk günden bu yana su taşıyorum. Temizlik ihtiyaçları karşılanamıyor, çamaşır, bulaşıklar yıkanamıyor" diye yakındı.

Şebeke suları akmayan belde sakinleri, beldenin alt kısmında bulunan sokak çeşmesinden ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

MHP'li Başkan Necmettin Yolcu'nun izinli olarak belde dışında bulunduğunu belirten Alacahan Belediyesi yetkilileri, elektrik borcunu taksitle ödemek istediklerini ancak dağıtım şirketinin kendi önerdikleri ödeme planını kabul etmediği için elektriğin kesildiğini söyledi.