Tekkeköy İlçesi Sarıyurt Köyü'nde 2010 yılı Ekim ayında meydana gelen olayda, çiftcilik yapan 4 çocuk babası Sebahattin Gür, iddialara göre amcasının oğlu olan 45 yaşındaki Muammer Gür ile içme ve sulamada kullanılan su yüzünden tartıştı. Evinden çağırdığı Muammer Gür'ü yolun ortasında tabancayla öldüren Sebahattin Gür, ardından da kardeşinin peşinden gelen 51 yaşındaki İsmail Gür ile 34 yaşındaki damadı Turgay Gür'ü yaraladı. İsmail Gür, kaldırıldığı Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Traktörle kaçan cinayet şüphelisi Sebahattin Gür, 5 gün sonra jandarmaya giderek teslim oldu, daha sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KORKUTMAK İSTEDİM 

Sebahattin Gür'ün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması tamamlandı. Tutuklu sanık, damadı olan Turgay Gür'ün inşaat yaptığı için suya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Daha önceden damadım ile su meselesi yüzünden tartışmışlar. Onların arasında sorun vardı. Traktörle giderken yolun ortasında amcamın çocukları olan İsmail ile Muammer'in damadımı dövdüklerini gördüm. Onları ayırmaya gidince ikisi bana ve eşime vurmaya başladılar, yere düştüm. Kendimi korumak için yerdeyken ateş ettim. Sadece onları korkutmak istedim.  Kimseyi öldürme niyetim yoktu, kazayla oldu. Zira damadım da yaralandı. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Sebahattin Gür'ü, İsmail Gür'ü öldürmekten 15 yıl, Muammer Gür'ü öldürmekten 13 yıl 4 ay, damadı Tuncay Gür'ü yaralamak suçundan 10 ay, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 30 yıl 10 ay hapse mahkum etti.