Okula arsa bağışlayan iş adamı Cemil Yıldırım'ın adını taşıyan ilköğretim okulunu Ankara İl Özel İdaresi yaptırıyor. Binada oluşan çatlaklarla birlikte çökme sonucu meydana gelen hasar, ilgili müteahhit tarafından yeniden onarılıyor. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, okul inşası için fizibilitesinin yapıldığını belirterek, 'Bina risk altında değil' dedi.

Kanal taşması sonucu bina çevresinin su ile dolduğunu belirten Ümit Karabulut, "Bu nedenle dış çevre ve bahçede çökmeler oldu. Yerle ilgili daha önce fizibilite yapılmıştı. Bina risk altında değil. Taşmadan önce binada ve çevresinde herhangi bir şey yoktu. Kanal taştıkkan sonra oldu. Binayı daha teslim almadık" dedi. Karabulut, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile birlikte binada incelemeler yapılacağını belirtti.

İlçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise yaptıkları açıklamalarda, "buradaki arsa ve bina sahiplerine başka bölgeden yer gösterilerek mağduriyetleri önlenmelidir. Bu bölge yeşil alan, yani günübirlik sosyal kullanım alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulmalıdır" dediler.