Dalgıç Zafer Menderes Balkaş, gönlünü kaptırdığı dalgıç arkadaşı Bahar Cengiz’e su altında sürpriz evlenme teklifi yapmaya karar verdi. Balkaş, bu düşüncesini Foça Dalış Merkezi yetkililerine de açıp onaylarını alarak yardım istedi. Balkaş, daha sonra Ankara’dan kız arkadaşı Cengiz’e telefon edip Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıl dönümünde Foça’da birlikte dalış yaparak Türk bayrağı açarak anmak ve fotoğraf çektirmek istediğini anlattı.

İki arkadaş, geçen 10 Kasım’da Foça Dalış Merkezi’nde buluşup saatte 30- 35 kilometre esen poyraza rağmen denize açıldı. 'Jale Batığı' olarak bilinen mevkiye geldiklerinde iki genç suya dalarak planlandığı gibi önce Türk bayrağı açtı, ardından da önceden anlaştıkları gibi Foça Dalış Merkezi’nin reklam afişini açmak için hareketlendi. Reklam afişi sandığı pankartta, 'Benimle evlenir misin?' yazılı olduğunu gören Cengiz, bir süre şeşkınlık geçirip, sol elinin baş ve işaret parmaklarıyla tamam işareti yaptı. İlginç evlenme teklifine tanıklık eden rehber-eğitmen dalgıç Aydın Aykut, su altı yazı tahtasını genç kıza uzatıp yazılı onayını da aldı. Evlilik teklifi tek taş yüzüğün takılmasıyla taçlandırıldı.

Genç çiftin mutlu anı, dalgıç arkadaşları tarafından da an be an görüntülendi. Sudan çıktığında şakınlık ve mutluluk sarhoşu olduğunu belirten Cengiz, bu anı hiç unutmayacağını belirtirken, Balkaş ise bir kez daha 'Evet' sözü aldı.



SG(İÖ/BT)