Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, annesi Perihan Kıymık'ı kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Bakan Şahin, "Burada 74 milyonun temsilcileri, çiftçinin temsilcisi, işçinin temsilcisi, işverenin temsilcisi, memurun temsilcisi, ihracatçının temsilcisi, sanayicinin temsilcisi var. Yani burada Türkiye var. Türkiye'nin sesi var, Türkiye'nin nefesi var. Türkiye'nin rengi, zenginliği var. Biz öyle bir milletiz ki acıyı paylaşıp azaltabilmeyi, sevinci paylaşıp çoğaltabilmeyi başardığımız için bu topraklar huzurun ve barışın toprakları olmuştur" diye konuştu.

'ANAMIN ACISINI UNUTTURDULAR'

Patlamada ölenlerin, geçtiğimiz günlerde kaybettiği annesinin acısını unutturduğunu kaydeden Bakan Şahin, şunları söyledi: "Anamı kaybettim, canımı kaybettim, ana acısının ne olduğunu yaşayan bilir. Öyle bir acı üzerine geldi ki, öyle bir katmerli acı geldi ki, anamın acısını bana unutturdular. Şehidin annesinin yanına gittiğimiz zaman, dişi çıkmamış bebeğin annesinin yanına gittiğimiz zaman 'Bakanım senin anan yaşadı, benim bebeğim yaşamadan öldü' dedi. 'Çocuğumun bayramlığını giydirdim, eline kınasını yaktım, parka gönderdim, bayramlığından soykası çıktı' dedi. Böyle bir acıyı dilerim bu millet bir daha yaşamaz. Ama şunu da bilsinler ki, bu mücadeleci şehir, her yönden kendi kendine yetebilen şehir, yeni bir dönemin de başlangıcını yapacak. Gaziantep hiçbir yere benzemez, gördünüz esnafımı, patlamış her tarafı 'Vatan sağ olsun' diyor. Bebeği ölmüş 'İki evladım da bu vatana feda olsun' diyor. O yüzden terörle mücadelede Gaziantep'te yaşanan olay yeni bir dönüm noktası olacak. O yüzden ben bugünü, bu olayı çok önemsiyorum. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda mücadeleyi verdik, bölgenin ve ülkenin talihini değiştirdiysek, terörle mücadelede o giden canlar, o bebekler, o çocuklar, o gençler bu işin miladı olacak. Sizlerin birliği ve beraberliği terör örgütünün artık yok olduğunun bir işareti olacak."

Aydınlığın en karanlık zifiriden sonra başladığını, şafağın da en karanlık noktadan sonra doğduğunu anlatan Bakan Şahin, Gaziantep'te yaşanan olayın da aydınlığın bir başlangıcı olacağını ifade ederek, "Bu birlik ve beraberliğimiz üretim ve sanayi şehrinin huzuru ve barışı bozulamayacak. O bombalar kendilerinde patlayacak, o bombalar huzurun ve barışın bombaları değil, kendilerinin bittiği bombalar olacak. Ben buna bütün yüreğimle inanıyorum, bu şehre ve size güveniyorum. Geldiğiniz için acımızı paylaştığımız için teşekkür ediyorum" diye açıklama yaptı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "İnşallah bu yaşadığımız son hadise olur, bunlarda biter. Bu milletin önü açık, hep beraber koşmaya, daha ileriye gitmeye hazırız" dedi. Heyet, taziye ziyaretinin ardından Gaziantep'ten ayrıldı.

 

ZG(YB/RT)