TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye KAMU- SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MEMUR- SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ve HAK İŞ Başkanı Mahmut Aslan'dan oluşan heyet, önce Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ardından da Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Burada Ata ve Güzelbey'e kent adına geçmiş olsun dileklerini ileten heyet adına açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son saldırının terörün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, her iki ziyaret sırasında da terörün asla amacına ulaşamayacağının altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu son saldırıyla Tüm Türkiye'nin yüreği yandı. Özellikle bu olayın bayramda olmasından dolayı hepimiz daha çok üzüldük. Gaziantep ve milletimizin başı sağolsun. Bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamışlardır. Ülkemizde son dönemlerde malesef kirli senaryolar deneniyor. Eylemin, birlik ve kardeşlik şehri Gaziantep'te yapılması da bunun göstergesidir. Gaziantep, gelişmişliği ve ekonomisiyle Türkiye'ye rolmodel olmuştur. Bunun yanısıra kardeşlik ve milli birlik, beraberlliğin sembol şehridir. Terör burada baltayı taşa vurmuştur. Atalarımız bu şehre öyle bir birlik ve beraberlik ruhu getirmiş ki bunu kimse bozamaz."

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından heyet, arife günü Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Can'ın Özgürlük Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Heyetteki STK'ların başkanları tarafından Kıbrıs Gazisi baba Zeki Can ve anne Hatice Can'a başsağlığı dileğinde bulunuldu. STK başkanları daha sonra patlamanın meydana geldiği Korutürk Caddesi'ne geçereke burada Şehitkamil Emniyet müdürlüğü personeliyle tek tek tokalaşarak edip onlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, bombalı saldırının faillerin kısa sürede belirlenip büyük bölümünün yakalanmasındaki başarılarından dolayı polise teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, ardından patlamanın meydana geldiği sokaktaki hasarlı işyeri sahiplerini ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.