Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri adına açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, son günlerde artan terör saldırısı sonucu şehit olanlara Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diledi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 'Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerine' sadakata bağlı STK’lar adına açıklama yaptığını söyleyen Yavuz, şöyle dedi:

"Ülkemiz son yıllarda büyük bir 'Değişim, dönüşüm ve yıkım projesi’ ile karşı karşıyadır. Milletimiz küresel emperyalizmin 'Hedef tahtası’ haline getirilmiş, milli varlığımızın bölünmez bütünlüğümüzün dinamitlenmesine yönelik hain planlar, bir bir uygulamaya sokulmuştur."

"SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFARRUATTIR"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yavuz, Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözünü düstur edinen STK’lar olarak saptamalarını sıraladı.  Ali Yavuz, şöyle konuştu:

"PKK, küresel şer odaklarının Türkiye’deki taşeronudur. Hükümetin iç ve dışı politikası iflas etmiştir. Terörle mücadele yerine, terörle müzakere’yi tercih etmesi ‘Yanlış tespit’ ‘Yanlış teşhis’ten hayırlı sonuç beklemesi hayaldir. Türkiye, hızla iç savaşa doğru sürüklenmek istenmektedir. Buna zemin hazırlayanlar, er ya da geç tarih ve millet önünde hesap vereceklerdir. Milli birlik ve bütünlüğümüzün dinamitlenmesine yönelik hain saldırılar karşısında siyasi iradenin başlattığı açılım süreci, hainlerin iştahını kabartmıştır. Türk milleti ile tarihi hesabı olanlar, hükümeti ‘Bulunmaz bir fırsat’ olarak gördüklerinden olsa gerek, Türkiye’de dört bir koldan saldırı üstüne saldırıda bulunuyor.''

Yavuz, STK’ların çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

"Bölücü terör örgütüyle bağlantısı olan, ona destek veren, propagandasını yapan milletvekillerinin dokunulmazlıkları derhal kaldırılarak bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmaları sağlanmalıdır. Savunma stratejisi ile kazanılan tek zafer bile yoktur. Savunma taarruzuna geçilerek hainler Kuzey Irak’taki inlerinde boğulmalıdır. Terör örgütünün kökünü kazıma görevi, hükümetin Anayasal görevidir. Mevcut siyasi irade, boş söylemlerle hiçbir yere varılamayacağını görüp, Türk milletinin beklentilerine yanıt verecek yasal düzenlemeleri acilen gerçekleştirmelidir. Hükümet, terörün bitirilmesi konusunda PKK terör örgütünün gönüllü hamiliğini üstlenen Barzani ve Talabani’den medet ummayı bırakıp büyük Türk milletinin desteğine ihtiyacı olduğunu asla unutmamalıdır. Milli birlik ve beraberlikle aşamayacağımız hiçbir engel, çözemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur. Hükümet, terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu, net ve uygulamalarıyla artık göstermelidir. İktidar, ‘Zararın neresinden neresinden dönülürse kardır’ gerçeğinden hareketle, özellikle ve öncelikle komşumuz olan ülkelerle milli çıkarlarımız doğrultusunda 'Dostane ilişkiler’ kurmaya özen göstermelidir. Türk hukukundan ‘İdam cezasının’ ve ‘Hıyanet-i Cataniye Kanunu’nun kaldırılmış olması, bölücü teröristlerin cesaret bulmalarına neden olmuştur. B yüzden kanlı saldırılarına hergün bir yenisini eklemektedirler. Bu da halkımızın sabrını taşırmak üzeredir. Bu nedenle TBMM, ‘İdam cezasını’ ve ‘Hıyanet-i Vataniye Kanunu’nu yeniden getirmelidir. Türk ve Dünya kamuoyuna duyurulur."



DÖ(OE/İD)